Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Tomb Raider - Az élet bölcsője

Pandora Szelencéjét valahol Afrikában rejtették el, az Élet bölcsőjének nevezett helyen, s azt beszélik, a legsötétebb gonosz erő lakozik benne, mely valaha létezett. Jonathan Reiss (Ciarán Hinds), a megszállott Nobel-díjas tudós éppen emiatt vadászik rá, és megszerzéséért nem sajnál semmilyen árat.

A hírhedett dobozban sejtett pusztító erőt akarja megkaparintani - bármi is legyen az -, és vele a világ feletti uralmat. Lara Croftra (Angelina Jolie) és társaira vár a feladat, hogy megmentsék a világot, és előbb találjanak rá a baljóslatú tárgyra, mint az ördögi Reiss…

INFÓ

Az Oscar-díjas Angelina Jolie visszatér Lara Croft, a világ legsikeresebb akciófilmes hősnője szerepében. A vakmerő sírrabló eddigi legizgalmasabb feladatát teljesítve beutazza a világot a kalandfilmben; olyan egzotikus helyeken fordul meg, mint Hongkong, Kenya, Tanzánia, Görögország és a kínai Nagy Fal.
Angelina Jolie az új évezred elején vágott bele először a nagy kalandba, és öltötte magára a számítógépes játékokból ismert akcióhősnő vonzó alakját. Akárcsak az első film előtt, most is kimerítő edzésterv szerint hajtotta végre a legváltozatosabb gyakorlatokat: tanult kick-boxot és harcművészeteket, valamint fegyverekkel bánni, gimnasztikázott, motorbiciklizett, súlyzózott, részt vett egy általános fitnesz tréningen és lazításképpen jógázott.

Angelina Jolie:

Ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő szerepem. Egy darabig azt hittem, a kitartó gyakorlás révén végül eljutok odáig, hogy minden porcikámban érzem az akcióhőst, de az az igazság, hogy nagyon nehéz nap mint nap átkapcsolni Lara-üzemmódba, és felvenni a harcot a világgal."

Ezzel együtt Jolie élvezettel készült az újabb erőpróbára, hogy eljátssza ezt a nem mindennapi hősnőt, és amint a film határozott körvonalakat öltött, alig várta, hogy ismét belebújjon a bőrébe.

„Lara nem sztereotip figura - mondja. - Van benne valami titokzatosság, és nem csak a saját világába merül, mint a legtöbb hozzá hasonló hősnő."
Most, második alkalommal már nagyobb önbizalommal vetette bele magát a komoly fizikai terhelést jelentő felkészülésbe. Rendkívül összeszedetten és minden eddiginél keményebben dolgozott azon, hogy a szereplő újonnan bemutatott képességeinek eleget tudjon tenni. Akárcsak az első filmben, most is olyan női akcióhőst állít a közönség elé, akire a rajongók minden korosztályból fel tudnak nézni.

Az eredeti Tomb Raider interaktív játék alkotói érthetően nyugtalanok voltak, amikor teremtményüket először vitték filmre, hiszen Lara Croft volt ebben a műfajban az első női modell. De Angelina Jolie-val a főszerepben mindenki bízott abban, hogy a karakter sikeres figurává válhat a mozikban is. Az újabb filmben pedig Lara Croft alakja tovább fejlődött és finomodott.

A producerek örültek, hogy olyan, az akciófilmekben jártas rendezőt sikerült megnyerni a filmhez, mint Jan De Bont (Féktelenül, Twister). A rendezőt kezdettől fogva érdekelte a projekt, és ezzel a munkával egy álom vált számára valóra.

Jan De Bont rendező:

„Mindig is imádtam Lara Croft figuráját, egy hozzám hasonló rendező számára ő ideális hősnő. Ráadásul Angelina Jolie nemcsak rendkívül tehetséges, hanem elég merész ahhoz, hogy maga végezze a legmeredekebb mutatványokat is."

Gerard Butler
játssza Terry Sheridant, aki „romantikus kalandba keveredik Larával, és ezzel nagyon megbonyolítja a nő életét - mondja Butler. - Veszélyes és kiszámíthatatlan férfi, nagy pusztításra képes, és a köztük lévő sajátos vonzás miatt Lara nagyon sebezhetővé válik. Míg együtt vannak, a közönség végig arra kíváncsi, vajon sikerül-e becsapnia a nőt. A története alapján a néző sejti, hogy sikerül, de kettejük szenvedélyes kapcsolata miatt mégis abban reménykedik, hogy nem fogja."

A film zseniális főgonosza szerepében Ciarán Hinds látható. „Jonathan Reiss rendkívül hideg ember, és szemernyi lelkifurdalása sincs - jellemzi röviden a szereplőt Hinds. - Tudomást szerez arról az elképzelésről, hogy Pandora Szelencéjében a pusztítás legfőbb eszköze lehet, ezért meg akarja kaparintani. Croft azonban mindig előtte jár, így egy ravasz macska-egér üldözéses játék kezdődik közöttük. Amilyen könyörtelen és számító az általam játszott szereplő, olyan életteli, szenvedélyes és dinamikus az ellenfele.

Csupa olyan tulajdonsága van, mely Angelinára a valóságban is jellemző. Közismert, hogy mindig rendkívül lenyűgöző a megjelenése. Nos, az egyik jelenetben, amikor a sötétből elém bukkant, olyan szép volt, hogy egészen elállt a lélegzetem. Angelina melegsége, vidámsága, társasági lénye és fantasztikus segítőkészsége nemcsak nekem, hanem minden résztvevő számára csodálatos élménnyé tette a munkát."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulat: egyezség születhet

Új fejlemény: akár ma kiderülhet, ki üzemelteti tovább a Ringa rt. kapuvári gyárát. Tovább olvasom