Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Tömeges ételmérgezések

Előadások maradnak el a hétvégén a Budapesti Operettszínházban, ugyanis a teátrumból, az operából és a Thália Színházból ételmérgezés gyanúja miatt több művészt kórházba szállítottak. Összesen 28 ember betegedett meg. Az ÁNTSZ vizsgálatot indított, az étel szállítója elismerte mulasztását. Tegnap este egy másik esetre is fény derült Budapesten: itt egy étterem menüjétől betegedtek meg kilencvenen.
Több mint tíz színművész került kórházba azok után, hogy csütörtökön fogyasztottak abból a borjúpaprikásból, amelyet a kiszállító cég a városi csúcsforgalom miatt csak 20 perces késéssel juttatott el a színházakhoz. Az ételt a próbák elhúzódása miatt nem melegítették fel, ez okozhatta a tömeges rosszulléteket; ugyanakkor a szállító cég elismerte mulasztását.
„ Mi követtünk el hibát. (...) Ennek minden felelősségét vállalom” – nyilatkozta Csikesz Rezső, a Medúza Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a késés nem lehet mentség, „mint ahogy az sem, hogy rossz technológiai sorrendet alkalmazva a színházakban újramelegítés nélkül adták ki az ételeket. Súlyos hiba volt. Sajnálom.”
Három budapesti színházból – a Fővárosi Operettszínház, az Opera és a Thália Színház – jelezték a panaszt, s összesen 28 emberről érkezett konkrét hír, miszerint rosszul lettek a borjúpaprikás miatt.
Ellentmondanak a nyilatkozatok a menüről: a szállító cég szerint borjúpaprikás okozta a bajt, az operettszínházban úgy tudják, hogy tojásos galuskától lettek rosszul a munkatársaik, s az egyik tévécsatorna esti híradása szerint is galuskát vizsgál az ÁNTSZ.
„ Több mint tíz művészünk a Szent László-kórházba került, ahol a fájdalmaikra infúziót is kapnak” – közölte pénteken este a Fővárosi Operettszínház sajtófelelőse. Ferenczi Orsolya azt is elmondta: pénteken délután a szerencsétlen eset miatt el kellett halasztaniuk az Operett Akadémia Szirmai–Heltai: Tündérlaki lányok című vizsgadarabját, mint ahogy a hétvégén is elmarad négy előadás.
Csoportos rosszullétről számoltak be az operaházból is, ahonnan azonban senkit nem kellett kórházba szállítani. Nyolcan-tízen lettek rosszul, de közülük csak ketten fordultak az intézmény orvosához. Az MTI információi szerint az orvos előzetesen kizárta a szalmonellafertőzés lehetőségét.
A Thália Színház titkárságán azt közölték, hogy ketten betegedtek meg, s közülük az egyik művész került kórházba.
A színházak büféibe a Medúza Kft. már évek óta szállít ételt.
Az ÁNTSZ munkatársai vizsgálják a kialakult helyzet körülményeit, az MTI-t arról tájékoztatták, hogy az étel elemzésére leghamarabb a jövő hét elején kerülhet sor. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin: Jó úton halad a lap

Szili Katalin szerint az új székházunk arra is bizonyíték, hogy a Délmagyarország olyan színvonalas… Tovább olvasom