Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Torkos Csütörtök: csaknem 1300 helyen ma féláron

Minden eddiginél több, csaknem 1300 vendéglátóhely csatlakozott az idei Torkos Csütörtök akcióhoz, amelyet negyedik alkalommal rendez meg a Magyar Turizmus Zrt. február 26-án. A társaság kedd délig fogadta az éttermek jelentkezését.
A Torkos Csütörtök nevű akciót négy éve indította a Magyar Turizmus Zrt. A rendezvényt minden évben a néphagyományon alapuló, hamvazószerda utáni napon tartják, ami ebben az évben február 26-ára esik.

Az akcióhoz olyan éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhattak, amelyek vállalták, hogy február 26-án egész nap 50 százalékos kedvezményt adnak vendégeiknek a kínálatukból - ez az ételekre és italokra egyaránt vonatkozik.

A Torkos Csütörtök akció sikerét bizonyítja, hogy 2006 óta megduplázódott a csatlakozó éttermek száma. 2006-ban 400, egy évvel később már 700, tavaly pedig már csaknem 1100 vendéglátóhely vett részt a kezdeményezésben. A tavalyi felmérés szerint a vendégek előre lefoglalták az asztalok 80 százalékát, és voltak olyan helyek is, ahol hetekkel korábban elfogytak a helyek. A Magyar Turizmus Zrt. becslése szerint a tavalyi akcióban 180 ezer vendég "torkoskodott" országszerte.

A plusz kilók miatt idén sem kell aggódniuk a torkoskodó vendégeknek, mert a tavalyi sikeres bemutatkozás után ebben az évben is megtartják a Mozgós Péntek akciót. Ennek keretében az érintett fitnesz-, kondi- és wellness-termek, mozgásközpontok, uszodák, sportlétesítmények, szállodák sport-, wellness-, spa- és egészségközpontjai a napi belépő árából 50 százalékos kedvezményt biztosítanak az előző napon torkoskodó vendégeknek.

Ellenőrzés van, szankció nincs

Ellenőrzik a torkos csütörtök nevű akcióban résztvevő éttermeket, bár büntetés nincs, ha valaki nem a megszokott étlapot rakja ki. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke az RTL Híradóban csütörtökön reggel elmondta, hogy a büntetés a vendégek elmaradása lehet, mivel a torkos csütörtök után sokan véleményezik az interneten az éttermeket. 2008-ban 1100 étterem jelentkezett az akcióra és összesen 30 panasz érkezett, volt olyan hely, amire több is. Ezeket az éttermeket idén kizárták a programból. A torkos csütörtök program lényege, hogy a résztvevő éttermekben fél áron lehet fogyasztani, idén majdnem 1294 helyen.

Olvasóink írták

 • 7. flexsnake 2009. február 26. 17:33
  „Válság közepén ne tessék menőzni! Víz kenyér meg otthon!”
 • 6. Zs 2009. február 26. 17:13
  „Kedves trixi11!
  Kedves egészségedre!
  Szerencsére kb. kéthavonta sor kerül rá, úgyhogy az összes libatöbőnek adok munkát!!!! :))))
  No, de holnap nagyon várom majd az estét, ott is lesz, meg vaddisznó és dámszarvas - a nálunk elég gyakori fácánleves mellett...”
 • 5. trixi11 2009. február 26. 16:18
  „Kedves ZS! Mi már túl vagyunk a torkoskodáson. Ettél már annyi liba májat, hogy azt mondtad ennyi elég?”
 • 4. pille 2009. február 26. 11:44
  „Miért vagytok ilyen negatívok? Lehet, hogy szerencsém volt, de nincsenek rossz tapasztalataim.Majd holnap leírom, hogy milyen volt.”
 • 3. Zs 2009. február 26. 10:24
  „Jó énnekem egy nem rohammunkában elkészített ételekkel megáldott, nyugis, nem teltházas vacsi is...
  Legyen az arányod 4-ből 3!
  Egyébként is holnap vadászbál (nem a megyében), szombaton szintén kajcsis este és egy kis "felkészülés" sem árt a gyomornak... :-)))

  Majd szeretnék látni elménybeszámolókat... addig is mindenki legyen optiMiska!!! :)”
 • 2. trixi11 2009. február 26. 09:24
  „Azért egy próbát megér! Mi 3-ból kétszer jól jártunk! Ma is nagyon jó hírű étterembe van asztalfoglalásunk! Jó étvágyat minden torkoskodónak!!!!”
 • 1. Zs 2009. február 26. 08:37
  „még most is úgy vagyok vele, hogy a korábbi évek hallot élményei miatt kihagyom... :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a 6-os úton Pécs-Hirdnél

Ketten meghaltak, egy ember állapota válságos, egy ember pedig súlyosan megsérült abban a… Tovább olvasom