Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Tornacsarnokot építene Nagyszentjános

Határozathozatallal zárult Nagyszentjánoson a képviselő-testület legutóbbi ülése nemrégiben. Miután elfogadta a település idei költségvetését, a testület azzal bízta meg a polgármestert, hogy márciusra járjon utána minden részletre kiterjedően annak, milyen módon építhetne a község egy sok célra alkalmas tornacsarnokot.
A mintegy kétezer lakosú Nagyszentjános az idén 220 millió forintból gazdálkodhat. A pénz nagy része az intézmények fenntartására megy el. Viszonylag nagy iskolája van a községnek, 160 gyerek tanul benne, míg óvodájában 60 kicsit készítenek fel az iskolára. Unger Vilmos polgármester beszámolt arról, hogy emellett gondolnak az útfelújítások folytatására. Nagyobb munka várható a Radnóti Miklós, Arany János, Vak Bottyán és Vasút utcákban. Folytatódik a járdaépítés és a faluszépítés, a temetőben pedig parkolót szeretnének kialakítani. A vasúton túl megvalósítják a közvilágítást. A tervek között szerepel a sportpályán egy színpad építése, ebben az évben ugyanis több szabadtéri rendezvény lesz ott. A meglévő salakos pályát felújítják, a közintézményeket pedig riasztóberendezéssel látják el.
A település vezetője hozzátette: számottevő támogatást nyújtanak a helyben működő közösségeknek, így a polgárőrségnek, a sportegyesületnek – önjáró fűnyíró gépet kap a sportpálya –, segítik a nyugdíjasklubot, hogy meg tudja rendezni a Bakonyér Kistérségi Nyugdíjas-találkozót. A Bakonyér-kistérségnek egyébként a környékbeli községek a tagjai, így Gönyű, Győrszentiván, Mezőörs, Pér, Bőny és Rétalap.
A képviselő-testület a költségvetés elfogadását követően arról hozott határozatot, hogy megkezdődjön a községben létesítendő sportcsarnok előkészítése. A feladattal a polgármestert bízták meg. Egy mintegy 80 millió forintos létesítményre gondolnak, amelyhez igénybe vennék a kormányzat ilyen célra elkülönített kedvezményes hitelét. A sportcsarnok az iskolai testnevelés mellett szolgálná a tömegsportot és a település mindenféle közösségi rendezvényének is helyet adhatna. A szép tervről várhatóan a testület márciusi tanácskozásán döntenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesség az oktatásban

„ A diákok nem visszaélnek jogaikkal, hanem addig a határig élnek velük, amíg a pedagógus… Tovább olvasom