Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Toroczkaiék is készülnek a melegek menetére

A magyar ellenállás tagjai szurkolókkal együtt készülődnek a felvonulásra, hogy csattanós választ adjanak a provokációra.
Toroczkai László az egyik, neonáci megnyilvánulásairól ismert portálon írt cikkében hívta a magyar ellenállás tagjait a szombati felvonulásra, nehogy „ellenállás híján karneváli hangulatú állami ünnepséggé váljon ez a társadalomromboló esemény". „Ismét elő kell vennünk a harcosabb énünket, és csattanós választ kell adnunk a nemzetellenes provokációra. Az egy hetes parádé szombati napján rendkívül nehéz lesz az idegenek közelébe jutni, hiszen dobótávolságon kívül lesznek, s egy hadsereg fogja őket védeni. De azért ott kell lennünk szeptember 5-én Budapesten! Tavalyhoz hasonlóan ez ügyben egyeztettünk a nemzeti ellenállás mozgalmi és politikai szárnyával is, ahogy a szurkolókkal is"- írta tegnap a rendbontások miatt már többször előállított Toroczkai. „Legalább 21 helyszínen és időpontban csaphatunk le rájuk, különösen ajánlott a környéken elcsípni a fesztivál felelőseit, érveink ütköztetésére. Szeptember 5-én pedig találkozzunk Budapesten az Andrássy út és az Erzsébet tér környékén, ahová érkeznek a Felvonulási térről a magyarellenes provokálók. Szabadság! Halál az izraeli vízágyúkra!"- zárta a felszólítást a Hatvannégy Vármegye Mozgalom alapítója.

A KDNP szerint provokáció

A parlamentben is vannak ellenzői a meleg méltóság menetének. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tiltakozott a budapesti melegfelvonulás ellen, a demonstrációt provokációnak tartják. A KDNP szerint kétséges, hogy a melegek - az előző évek tapasztalataiból kiindulva - a jogaik védelmében vonulnának fel, mert ha így tennének, nem sértenék a közerkölcsöt, és tekintetbe vennék a kiskorúak védelmének alkotmányos jogát - közölte a párt. A kereszténydemokraták azt sem tartják helyesnek, ha egyes személyek vagy csoportok fizikai erőszakkal akarják nemtetszésüket kifejezni. Szerintük a rendőrség felelőssége az, hogy az eseményen ne történjen inzultus.

Ékes Ilona fideszes képviselő több civil szervezet nevében a rendezvény betiltását kérte. A fővárosi rendőrfőkapitányhoz intézett levelében azt írta: a melegfelvonulás alkalmas arra, hogy félelmet, visszatetszést keltsen az emberekben, és veszélyezteti a kiskorúak fejlődését. A Fidesz közleménye szerint Ékes Ilona magánemberként magánvéleményét mondta el.

Olvasóink írták

  • 1. antikos 2009. szeptember 06. 19:10
    „Nem értem ezt a Toroczkait, mindig lázít, aztán sehol nincs...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már állnak a kordonok a melegfelvonulás útvonalán

Már szombaton kora reggel felállította a rendőrség a fémkordonokat, amellyel biztosítják a délutáni melegfelvonulást. Tovább olvasom