Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Török Zsolt: totalitárius rendszer épül

A MSZP-s politikus szerint az Orbán-kormány "két lábbal tiporja a demokráciát és a sajtószabadságot", korlátozta az ellenzék jogait.
Az MSZP szóvivője szerint az Orbán-kormány egy totalitárius rendszer kiépítésének útján halad, és ha így folytatja, 2014 után helye lesz a Terror Háza Múzeumban.

Török Zsolt ezt a múzeum épülete előtt mondta, szerdán sajtótájékoztatón.

A MSZP-s politikus szerint az Orbán-kormány "két lábbal tiporja a demokráciát és a sajtószabadságot", korlátozta az ellenzék jogait, propagandagépezetként működteti a közmédiát és saját érdekeinek megfelelően módosítja a választási törvényeket.

Török Zsolt párhuzamba állította a kommunista diktatúra imperializmus elleni harcát az Orbán-kormány Európai Unió elleni "szabadságharcával". Ugyancsak diktatúrákat idéz, hogy fideszes közjogi méltóságok "magánhadseregeket" hoztak létre - jelentette ki, ide sorolva az Országgyűlési Őrséget és a Terrorelhárítási Központot.

Az MSZP szóvivője szerint az elmúlt három évben koncepciós perek sora indult. Legutóbbi példaként a kémpert hozta, amelyben Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati miniszterét letöltendő szabadságvesztésre ítélték első fokon.

Török Zsolt úgy fogalmazott: az Orbán-kormány őrült, unortodox társadalom- és gazdaságpolitikát folytat, ahogy minden totalitárius rezsim. Az ötvenes évek beszolgáltatási kötelezettségét a különadókhoz és az elmúlt három évben bevezetett más új terhekhez hasonlította, és hozzátette: a kormány államosította a magánnyugdíjvagyont, kihúzta a gazdák talpa alól a földet, elvette a korábbi trafikosok megélhetését és szerzett jogaiktól fosztja meg a takarékszövetkezetek tulajdonosait.

Véleménye szerint az is csak diktatúrákban fordul elő, hogy a miniszterelnök saját falujában építtet stadiont.

A szocialista politikus azt is mondta, hogy az Orbán-kormány "a szellem és az akarat megtörését" tűzi célul, kultúrharcot folytat, meghamisítja a történelmet, nyilasokat rehabilitál és újraéleszti a Horthy-kultuszt.

Szavai szerint a diktatúrákat idézi a kisegyházak működésének korlátozása, a pártkatonák kinevezése köztisztségekbe, és a B-listázásra emlékeztet a Kubatov-listák vezetése, a szavazópolgárok osztályozása.

"Orbán Viktor és az Orbán-rezsim jó úton halad afelé, hogy a Terror Házában helye legyen a 2014-es kormányváltás után" - jelentette ki a szocialisták szóvivője, megjegyezve: a demokratikus ellenzék feladata, hogy megálljt parancsoljon a jelenlegi kormánynak.

Olvasóink írták

 • 6. SP 2013. július 24. 21:00
  „"Török Zsolt: totalitárius rendszer épül""

  Táváris Török, illetve Tavares Török
  megint rosszat álmodott. Oda kell figyelni az esti étkezésre és nem lesznek rémálmai.

  Kár, hogy közpénzen rém-álmodozik.
  Érettségi rendben?”
 • 5. _csutak_ 2013. július 24. 19:49
  „Amíg én itt és blogomban ostorozhatom a kormányt addig itt nincs diktatúra, csak az iránya!”
 • 4. jozkó 2013. július 24. 15:34
  „Amit a legtöbb prédikátor tud, azt Török elvtárs úr is biztosan tudja /és él is vele/:
  a nem kellően megalapozott, bizonyítékokkal csak részben alátámasztott "igazság" egy kis hazugsággal megszínesítve máris érdekfeszítőnek, hihetőnek, sőt szentírásnak tűnik a legtöbb hallgató számára.

  Azért a keverési arányokkal nem árt vigyázni:
  A féligazságok következménye nehezen számítható ki előre, következményei könnyen visszaszállhatnak terjesztőjére - a túl sok hazugsággal megspékelt prédikáció pedig nem csak a hírt, de a híresztelőt is hiteltelenné teszi!
  Aki sokszor kiált /alaptalanul/ farkast, azt akkor sem fogják komolyan venni, ha már tényleg az ordas torkából ordítozik!”
 • 3. Légiós 2013. július 24. 14:52
  „az MSZP ELÖDJE VOLT totalitárius rendszer a nagy tesvér kedves Török ur ismerni kéne a történelmet kissé ha már politizálni probálnánk és a nagy MSZP eléggé vörös ...:)”
 • 2. Qllancs 2013. július 24. 13:42
  „SAJNOS MINDEN SZAVA IGAZ !!!! TAVARES jelentés is igaz ! Remélem az EU, az USA inkább neki ad igazat, mint a hazug orbán jelentésnek !
  Remélem a nép felébred és gondolkodik majd 2014 ben , hova tegye az : X t.

  Eurosztad jelentés : a szegénységi ráta CSAK Magyarországon...és Észak-Szudánban NŐTT !!!!!!a világ 42 országai között vizsgálták !
  EZ MINDENT elmond !!!!!!”
 • 1. kipkop 2013. július 24. 12:08
  „Amennyiben nincs demokrácia, az mszp szócsövei miképpen tehetnek nap mint nap megalapozatlan nyilatkozatokat és ezt a médiák hiánytalanul leközlik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány átverte Budapestet

A napokban újabb határidő járt le a BKV finanszírozásának kérdésében, a budapesti közösségi… Tovább olvasom