Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Törökország előtt tagja lehet az EU-nak Szerbia?

Erhard Busek uniós koordinátor szerint a szervezet alapvető célja , hogy a Balkán is békeövezetté váljon. Az új belgrádi kormánnyal együtt Szerbia számára elviselhető megoldást kell találni a koszovói problémára - mondta az Unió délkelet-európai stabilitási egyezményének koordinátora.
Erhard Busek a Deutschlandfunk rádióállomásnak adott interjúban ezt a reményét a vasárnapi szerbiai parlamenti választások eredményeire alapozta. A tekintélyes osztrák konzervatív politikus szerint az elkövetkező időszakban mindenekelőtt azon van a hangsúly, hogy Belgrádban mielőbb stabil kormány alakuljon, s megkezdődjenek a tárgyalások az EU-val.

Busek meggyőződésének adott hangot, hogy a Szerb Radikális Párt meglehetős választási sikere ellenére Európa-barát kormány jön létre a balkáni országban. A térségért felelős uniós politikus úgy vélte: az Európai Uniónak és az ENSZ-nek minden erőfeszítést meg kell tennie annak érdekében, hogy az új szerb kormánnyal együtt Belgrád számára "elviselhető megoldást" találjanak a koszovói problémára.

A balkáni államokkal kötött stabilitási egyezmény magában hordozza a tagság lehetőségét valamennyi érintett ország számára - fűzte hozzá Erhard Busek. Hangsúlyozta: az Európai Uniónak alapvető érdeke fűződik ahhoz, hogy a Balkán is a béke övezetévé váljon.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom