Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Tortastop az amerikai iskolákban

Egyre több oktatási intézmény tiltja meg az Egyesült Államokban, hogy tanulóik tortát vigyenek az iskolába születésnapjuk megünneplésére. Az iskolák vezetése arra hivatkozik, hogy a 18 éven aluli gyerekek közül minden hatodik túlsúlyos, vagy elhízott, és semmi szükség arra, hogy az amúgy is sok édességet fogyasztó fiatalok még az iskolában is cukrosat egyenek.
Az amerikai iskolák az elmúlt időszakban több intézkedéssel is próbálkoztak a tanulók egészségtelen táplálkozási szokásain javítani, a tortastop mellett számos intézményben megszüntették a cukros üdítők és a zsíros, nagy kalóriatartalmú csipszek árusítását. Egyes államokban plusz anyagi támogatást is kaptak azok az iskolák, amelyek vállalták, hogy büféikben nem kínálnak egészségtelen élelmiszereket.

A szülestésnapi torta betiltásával azonban a hatóságok nem találtak egyéretelmű helyeslésre, sokan ugyanis úgy vélik, hogy az osztályok közös születésnapi ünnepei az amerikai életforma részét képezik, és megtiltásukkal "gyermekkoruk egy fontos elemétől fosztják meg a fiatalokat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felcsút

1 (0) Gyirmót 2 (0)

Felcsút, 700 néző V.: Solymosi. Tovább olvasom