Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Történelmi mélyponton a gazdaság megítélése

Az üzleti élet szereplői soha nem látták olyan sötéten a magyar gazdaság kilátásait, mint idén októberben a GKI Gazdaságkutatónak az Európai Unió támogatásával készült felmérésében.
A GKI összesített konjunktúra indexe sem volt még olyan mélyponton az 1996 óta készített mutató, mint most. A lakossági bizalom is csak egyszer volt alacsonyabb, idén áprilisban, a kormánykoalíció felbomlása után. Szeptemberhez képest drámai a visszaesés az ország közeljövőjének megítélésében. A lakosság saját pénzügyi helyzetét szeptemberhez képest is sokkal rosszabbnak látja, a nagy értékű fogyasztási cikkek vásárlására vonatkozó tervek jelentősen romlottak, s fokozódott a félelem a munkanélküliségtől.

Az üzleti életben az ipari szektor hangulata is óriási romlott egy hónap alatt, mind a következő negyedév termelési lehetőségeiben, mind a foglalkoztatási várakozásokban. Jelentősen romlott a mutató a kereskedelemben és a szolgáltatói ágazatban is. A magyar gazdaság kilátásainak megítélése az üzleti élet egészében és a lakosság körében is drámaian pesszimistább lett. Ennyire kedvezőtlen vélemény a közeljövőről csak az első megszorító csomag 2006-os életbe lépése után volt tapasztalható a GKI részletadatai szerint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn kezdik a költségvetés vitáját

Hétfőn kezdi az Országgyűlés a 2009. évi költségvetés tárgyalását, a szokásosnál korábban, 11 órakor… Tovább olvasom