Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Törülközőbe csomagolt csecsemőt találtak Miskolcon

Bár korábban volt, jelenleg nincs csecsemőmentő inkubátor a miskolci Vasgyári Kórház bejáratánál. Így nem is tudta volna ott elhelyezni a kisbabát az, aki végül a szülészeti osztály második emeletének lépcsőfordulójában hagyta a csecsemőt szerdán este.
A gyermeket - bár jól van - átszállították a megyei kórház koraszülött osztályára. Információnk szerint a kórház előtt elhelyezett inkubátort korábban megrongálták, jelenleg javítják, így elvitték a helyszínről.

A kisbabát törölközőbe csavarva találták meg a zárt lépcsőházban, egy padon, éppen a szülőszoba bejáratánál. Egy-két órával korábban születhetett, teljesen egészségesen, fejletten, mondta el a Független Hírügynökségnek Petőné Papp Csilla szülésznő, aki rátalált a kisfiúra. Dudás Ernő ügyeletes orvos a Független Hírügynökségnek elmondta, a gyereket ellátták, majd átszállították a megyei kórház koraszülött osztályára, mert ott teljesebb ellátást kaphat.

A kórház a rendőrségen feljelentést tett. Az anyáról egyelőre nem tudni semmit. Az sem tisztázott, képes volt-e az anya egy-két órával a szülés után a kórházba bevinni a gyereket, vagy más helyezte el a kisbabát a szülészeti osztályon.

A miskolci Semmelweis kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya átépítés miatt ideiglenesen a diósgyőri Vasgyári Kórházba költözött. Az intézmény előtt áll egy fából készített fülke, korábban itt helyezték el az inkubátort. A készüléket információnk szerint korábban megrongálták, jelenleg javítják, így elvitték a helyszínről.

Olvasóink írták

 • 8. intimus 2008. szeptember 06. 23:15
  „Romaipari megmondóember!Tetszik a hozzászólásod!:)”
 • 7. Romaipari megmondóember 2008. szeptember 04. 12:16
  „kéremszépen, a mi kis lieblingjeink soha nem bántanak se mentőst, se mentőautót, nem lopnak belőle gps-t, és inkubátort se rongálnak. Biztos valami bajkeverő nyugdíjas tette, akinek nem volt elég az otthoni uborkatermesztés.”
 • 6. fáncsi 2008. szeptember 04. 11:47
  „Annak ne legyen szerencséje a gyermekáldáshoz,aki megrongál egy inkubátort!!!Nagy értelme volt neki.De biztos nem idős ember csinálta.Őrület mi folyik ebben az országban!De nem hiszem hogy a kisfiú is kérte az életet,bocsi de lenézem az anyát!”
 • 5. Elizabeth 2008. szeptember 04. 10:17
  „Ne azzal foglalkozzanak ki a gyerek anyja,hanem minél hamarabb adják oda olyan szülőnek aki nagyon régóta szeretnee gyermeket de nem lehet neki.Azt tartsák szem előtt hogy az a gyerek aki semmiről nem tehet minél kevesebb időt töltsön intézetben,hanem minél hamarabb SZERETŐ családba kerüljön!!!!!!!!!!!!!.”
 • 4. fsdf 2008. szeptember 04. 09:14
  „Biztos másoknál csak úgy hipp-hopp teremnek a gyerekek...”
 • 3. 140 2008. szeptember 04. 08:21
  „Micsoda baromság! Én inkább örülnék, hogy oda vitte, nem dobta a kukába.
  Biztos oka volt rá.
  És még csodálkozunk, hogy sok az abortusz! Sokan (főleg falun) nem merik vállalni az örökbefogadással járó herce-hurcát.
  Ha az orvosi rendelőben, vagy rendőrségen, kórházban, nevelőotthonban, (vagy bárhol, ahol biztos megtalálhatják) hagyott csecsemők szüleit nem kerestetném, így leglább azonnal örökbe adható lenne.”
 • 2. Horton 2008. szeptember 04. 08:21
  „" mai " !

  Teljesen egyetértek veled!!!
  Azon kívűl, hogy sajnálatos az eset, de legalább volt az " anyába " annyi becsület, hogy a lehető legjobb megoldást választotta, és nem egy kukába rakta gyerekét.”
 • 1. mai 2008. szeptember 04. 07:17
  „"""A kórház a rendőrségen feljelentést tett."""
  Ha valaki az inkubátorba teszi újszülött gyermekét, akkor is van rendőrségi feljelentés??? Ha az inkubátor most nincs kitéve javítás miatt, akkor miféle erkölcsi alapja van a korház feljelentésének? Ez az eset erkölcsileg mérlegelendő határeset. Ha az olvasott módon szerencsés a kifejlet, akkor én a rendőrség helyében szépen lezárnám az ügyet azzal, hogy az elhelyező személye ismeretlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbukhat az Albert-féle népszavazás

Miután visszavonták az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényt, nincs az ügyet… Tovább olvasom