Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Törvényben tiltatná be a Horthy-szobrokat az MSZP

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek, azt kezdeményezve: a Ház kérje fel a kormányt, hogy egy hónapon belül terjesszen elő olyan indítványt, amely megtiltja Horthy-szobrok állítását közterületen és bárki számára nyitva álló nyilvános helyeken.
Mesterházy Attila pártelnök és Bárándy Gergely országgyűlési  képviselő indoklása szerint egyre több településen állítanak szobrot  Horthy Miklósnak, és az önkormányzatok ehhez "maguk mögött tudhatják  a kormány ideológiai támogatását is".  

A szocialisták véleménye szerint ennek megálljt kell  parancsolni, mert "a Horthy-rendszerben dúló a társadalmi  igazságtalanság magyarok millióit taszította szegénységbe és hagyta  cselédsorban, ezt a világot pedig csak avíttas konzervatív eszmék  hirdetői kívánják vissza".  

Az MSZP határozottan elutasítja, hogy Horthy Miklós egykori  kormányzó emlékét köztéri szobrok állításával pozitív színben  tüntessék fel - olvasható a határozati javaslat indoklásában, amely  ehelyett a Horthy-rendszer áldozataira emlékező emlékművek  felállítását, oktatási anyagok elkészítését szorgalmazza.

Olvasóink írták

 • 9. asheralexander 2013. november 19. 14:03
  „majzik!
  ja!!mint a szalasi emlekoszlop 2012-bol egy mezokovesdi portan ugye??a jobbik elnoke zazrivecz-vona avatta fel a magyar garda jelenleteben!!”
 • 8. majzik 2013. november 19. 08:58
  „Van szobra Károlyinak, Lukács Györgynek, Horn Gyulának és Marx Károlynak kis hazánkban.

  Mindenkinek alkotmányos jog saját bálványainak imádása.”
 • 7. Apátfalvi** 2013. november 19. 08:48
  „5.

  Radnóti amúgy aktuális, igen, életrajzán keresztül szépen kirajzolódik a jogfosztás, ellehetetlenítés, megalázás majd végül a megsemmisítés, amelyet magyar katona, név szerint Tálas András hajtott végre.

  Mint már leírtam és már több történész is leírta, olyanok, akik egy hét alatt többet olvasnak és kutatnak, mint te egész posvány életed során, az országépítés, mint olyan egyáltalán nem kizárólag Horthyhoz köthető. Mivel nem ismered a történelmet, értéktelen és aluliskolázott emberpótlék vagy, aki megint olyanba ugat bele, amihez köze nincs, semmilyen szinten.”
 • 6. asheralexander 2013. november 19. 00:09
  „berva!!
  igy van!!a meglevoket is tavolitsak el!!”
 • 5. Pirát 2013. november 18. 22:01
  „2#-es ! Radnótit már megint kifelejtetted !!! pedig ma igazán aktuális...
  ...nna és mi is a helyzet a pufajkás szobrával ? Horthy kormányzó húsz évig építette az országot és egyszer sem árulta el ! ellentétben a vörös csőcselékkel. Óbégató csótányok ! ezek tények !”
 • 4. pachakuti 2013. november 18. 21:31
  „Az az MSZP akar Horthy szobrot tiltó törvényt, amely párt demonstrációkat szervezett és telesírta nemzetközi sajtót az újkori - és talán az egész - magyar történelem legnagyobb hazaárulója gróf Károlyi Mihály szobrának áthelyezése(!) miatt?
  Az a párt, amelyik minden eszközt bevetve megakadályozza a szintén a magyarságnak mindenkor ártó Szabó Ervin, (született Schlesinger Sámuel Ármin) bibliográfus és szociológus (1877-1918) (aki még a népbiztos Jászi (Jakubovics) Oszkár számára is elfogadhatatlan volt) nevét ma is viselő fővárosi könyvtár átnevezését?”
 • 3. queenmargareth1 2013. november 18. 21:12
  „törvénybe, értelmes dolgokat tudnak kitalálni.Hát, így nem nyertek választást:)”
 • 2. Apátfalvi** 2013. november 18. 20:33
  „Kizárólag Horthy személyét az akkori társadalmi igazságtalanságokhoz kötni legalább akkora balgaság, mint a őt megtenni minden akkori pozitívum egyedüli letéteményesének. Az a baj megint, hogy olyanok akarnak történettudományi kérdésekbe beleszólni, akik nem értenek hozzá - ugyanez igaz persze a szoborállítókra is.

  Horthy mindazonáltal szobrot nem érdemel, de itt már rég nem róla van szó sajnos...”
 • 1. Berva 2013. november 18. 20:25
  „Üdvözlendő kezdeményezés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csőtörés miatt egy gödörbe zuhant egy parkoló autó Budapesten

Vélhetően csőtörés miatt keletkezett az a gödör a VIII. kerületben, amelybe hétfőn belesett egy autó. Tovább olvasom