Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Törvényes a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület működése

A Jobbik megelégedéssel nyugtázta a Gyulai Törvényszék szerdai döntését.
A Jobbik megelégedéssel nyugtázza a Gyulai Törvényszék tegnapi döntését, amelyben törvényesnek mondta ki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület működését - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a párt szóvivője.

A Gyulai Törvényszék első fokon elutasította a Békés Megyei Főügyészségnek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatására irányuló keresetét szerdán; a főügyészség az egyesület gyöngyöspatai és hajdúhadházi kisebbségi és emberi jogokat sértő tevékenysége miatt fordult bírósághoz.

A tárgyalást vezető Mucsi Erika törvényszéki bíró a kereset elutasítását azzal indokolta, hogy a felperes nem tudta egyértelműen bizonyítani a tanúvallomások és a bíróság elé tárt bizonyítékok alapján, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenysége alkotmányba ütköző volt 2011 márciusában és áprilisában Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon, illetve megsértette a Magyar Köztársaság nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeit, továbbá a működése nem felelt meg az egyesületi alapszabálynak.

Mirkóczki Ádám közleményében úgy fogalmaz: ezzel bebizonyosodott, hogy a "Gyurcsány- és Orbán-kormányok propagandájával ellentétben a tisztességes embereknek igenis jogukban áll segítséget kérniük és kapniuk civil szervezetektől akár személyi és vagyoni biztonságuk megőrzése érdekében is, ha azt a korrupcióval átszőtt rendőrség nem képes törvényi kötelezettségének megfelelően garantálni".

A törvényszék döntése alapján a Jobbik azt javasolja, hogy az "úgynevezett egyenruhás bűnözést vizsgáló eseti bizottság egyoldalú, a Fidesz–KDNP szájíze szerint megfogalmazott, nettó hazugságokkal teli megállapításait tartalmazó jelentés végre méltó helyére, a szemeteskukába kerülne". A párt szintén üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának azt a döntését is, mely jogellenesnek minősítette "a Gyurcsány-kormány rendőrsége által az Árpád-sávos zászló miatt történt előállítást" - teszi hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: ne kapjon segélyt, aki munkaképes

A kormányfő 2013-re szeretné elérni, hogy 300 ezer embert foglalkoztassanak közmunkában. Tovább olvasom