Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Törvényes, de szakszerűtlen volt a fellépés

Törvényes, de az irányítás részéről szakszerűtlen volt a rendőrség fellépése a Magyar Televízió székházának szeptember 18–19-i ostrománál – tartalmazza az Országos Rendőr-főkapitányság jelentése.
„ A bizottság egyhangúlag megállapította, hogy a 2006. szeptember 17–19-ig terjedő időszakban a Kossuth téren, különösen a Magyar Televízió székházánál történt események során a rendőrség fellépése törvényes volt. Az alkalmazott rendőri művelet során az irányítás részéről szakszerűtlenségek mutatkoztak. A végrehajtó és alparancsnoki állomány feladatát az adott helyzetben és körülmények között a lehető legjobb tudása szerint hajtotta végre. A személyi állomány felszereltségében mutatkozó hiányosságok, az elmaradt és szakszerűtlen elöljárói intézkedések összességében járultak hozzá ahhoz, hogy a rendőri tevékenység kudarcot vallott és számos rendőr ennek következtében megsérült” – olvasható az ORFK honlapján nyilvánosságra hozott jelentésben.
A jelentés szerint előfordult, hogy a REBISZ és a BRFK irányító parancsnokai között ellentmondásos parancsok, utasítások keletkeztek. A székház védelmére kirendelt rendőrök nem rendelkeztek gázálarccal, a literes könnygázspray hatásfoka nem volt megfelelő, a palackok több esetben a kődobás hatására felrobbantak. A jelentés felrója, hogy a helyszíni egységek parancsnokai nem hoztak létre csoportokat az agresszív támadó, hangadó személyek kiemelésére, elfogására.
A rendőrség honlapjára a jelentés mellékleteit is felrakták, de csak azt az 53 oldalt, amely nem tartalmaz szolgálati titkot. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs-gála – harmadszor

Csütörtökön, november 23-án este eldől, kik vehetik át idén, alapítása óta harmadszorra a… Tovább olvasom