Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Törvénysértő volt a baloldal szórólapja

A megyei területi választási bizottság szerint törvénysértő volt az MSZP, Fiatal Baloldalának szórólapja.
A megyei területi választási bizottság jogerős határozatában törvénysértőnek nevezte azt a szórólapot, amit a Magyar Szocialista Párt ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal terjesztett Szakács Imréről és Szijjártó Péterről – tájékoztatott pénteken a két fideszes országgyűlési képviselő.

A helyi politikusokról megjelent kiadványt Szakács Imre „ellenkiadvánnyal" viszonozta, amelyben hírt adott választókerületében a törvénysértés megállapításáról. A győri országgyűlési képviselő elmondta: a választási bizottság határozata március 27-én született, s mivel senki nem támadta meg, ma már jogerős.

E szerint róla „az MSZP megbízásából, a Magyar Posta által terjesztett, FIB jelzéssel ellátott szórólapok megjelenése és tartalma sérti a választási eljárásról szóló törvény" harmadik paragrafusának több pontját. Szakács Imre hozzátette: a határozat megszületése után két nappal Győr-Likócson a posta még terjesztette a tiltott szórólapot. Ezért a képviselő tegnap újabb beadványt nyújtott be a bizottsághoz, amely szerint immár büntetőtörvénybe ütköző törvénysértést követett el a politikai rivális.

Szijjártó Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: „A Magyar Szocialista Párt helyi jelöltjei még ahhoz is gyávák voltak, hogy saját maguk jelentsék be a lejárató szórólap terjesztését, inkább Szegedről hozták ide a Fiatal Baloldal ottani alelnökét, akinek a fideszes képviselőjelöltek hitelességéről, vagy nem hitelességéről kellett beszélnie."

Szijjártó Péter szerint mindeddig nem volt szokás Győrött, hogy a helyi politikusok egymásról hazug kiadványokat terjesszenek. „Megkérjük a szocialista képviselőjelölteket, hogy a jövőben óvják meg a választókat az ilyen törvénysértésektől" – közölte Szijjártó Péter, hozzáfűzve azt is: nem kívánja szórólappal cáfolni a postaládákba dobott kiadványokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom