Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Tovább apadnak a Körösök

Egy nap alatt kismértékben, de tovább apadtak a Körösök, a térségben ugyanakkor még mindig 189 kilométeren tartanak fenn elsőfokú árvízvédelmi készültséget - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pénteken az MTI-vel pénteken.
A tájékoztatás szerint némileg apadt a Hármas- és a Sebes-Körös, valamint a Berettyó és a Hortobágy-Berettyó. A folyókon változatlanul elsőfokú az árvízvédelmi készültség.

A belvízzel elöntött területek nagysága újabb 15 négyzetkilométerrel 576 négyzetkilométerre csökkent a térségben. Az igazgatóság által felügyelt tíz belvízvédelmi szakaszból kettőben továbbra is harmadfokú, hétben másodfokú, egyben pedig a legalacsonyabb szinten védekeznek.

A szivattyútelepeken működő 22 berendezés egy nap alatt 6 millió köbméter vizet emelt át a főbefogadó folyókba és csatornákba. Tavaly december eleje óta összesen 248 millió köbméter vizet szivattyúztak el. Az önkormányzatok közül a vízügyi szervezet működési területén összesen 21 településen van érvényben riasztás. Hatban másod-, tizenötben pedig elsőfok mellett védekeznek az elöntések ellen.

Az ár- és belvízvédelmi munkálatokban az elmúlt napon összesen 442 ember vett részt. A meteorológiai előrejelzések szerint szombatig a Körösök vízrendszerében 2,7 milliméter területi átlagú csapadék várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZSZ: a turizmus szempontjából fontos a Sziget Fesztivál

A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) kéri a döntéshozókat, hogy a Sziget Fesztivál területhasználati… Tovább olvasom