Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Tovább fúrhatják a 4-es metrót

Napokon belül újraindulhatnak a 4-es metró fúrópajzsai - tájékoztatott Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője pénteken. A pajzsokat még augusztusban kellett leállítani, mert a Gellért téri állomás átkötő alagútjára technológiaváltást javasolt a kivitelező BAMCO konzorcium.
Az átkötő alagút - vagyis, ahol a szerelvények vágányt válthatnak - nem készült el a fúrópajzsok érkezéséig - mondta Pető Szabolcs. A BAMCO technológiai váltást javasolt, ezt azonban későn nyújtotta be, és időközben a fúrópajzsokkal odaért. Az engedélyt szerdán kapták meg a folytatáshoz.

A napokban elindulhat az egyik fúrópajzs, amit a másik kis lemaradással követ majd. Az egyik csaknem 100 métert, míg a másik 200-at haladhat majd előre, be kell építenie ugyanis a konzorciumnak a Gellért téri állomás belső falazatát még a pajzsok betörése előtt. Ez a tartószerkezet építésének utolsó lényeges fázisa.

Pető Szabolcs elmondta még: nagy körültekintéssel kell dolgozni a Gellért térnél az ottani épületek állagmegóvása miatt. A Műegyetem épülete korábban is rossz állapotban volt, ezért minél kevesebb süllyedéssel kell megoldani az építést. A déli pajzs még idén elérheti az állomás dobozszerkezetét, de abba betörni, csak a belső héj megépítését követően tud majd.

Olvasóink írták

  • 1. KovácsPistike 2008. december 05. 17:02
    „Most fordulnak Szeged felé! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áfacsalók buktak le

Másfélmilliárd forint nem létező áru eladása után próbált meg áfát visszaigényelni itthon egy fiktív üzlethálózatot működtető csoport. Tovább olvasom