Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

További támogatást biztosít a kormány gyermekétkeztetésre

A többletforrást azok az intézményfenntartók igényelhetik, akik a gyermekek részére 50 százalékos étkezési térítési díjkedvezményt vagy ingyen étkezést biztosítanak.
A 2013-as költségvetéséről szóló törvény csütörtök óta hatályos módosítása alapján az idén január elsejétől visszamenőleges támogatást kaphatnak az egyházi és egyéb nem állami intézményfenntartók az általuk étkeztetett gyermekek után - hívja fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A többletforrást azok az intézményfenntartók igényelhetik, akik a gyermekek részére - a vonatkozó jogszabályok alapján - 50 százalékos étkezési térítési díjkedvezményt vagy ingyen étkezést biztosítanak.

A jogszabály-módosítás következtében az egyházi és egyéb nem állami intézményfenntartókat - óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetés támogatása címén - a korábbi fejenként évi 68 ezer forintos támogatás helyett 102 ezer forint támogatás illeti meg fejenként évente, bölcsődében és fogyatékos személyek nappali intézményében elhelyezett gyermekek étkeztetéséhez kapcsolódóan pedig szintén 102 ezer forint.

A Magyar Államkincstár az óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetéshez kapcsolódó többlettámogatás összegét - tekintettel arra, hogy az érintett létszámadatok a Magyar Államkincstár rendelkezésére állnak - már a következő havi támogatással együtt folyósítani fogja az érintett intézményfenntartóknak.

A bölcsődében és fogyatékos személyek nappali intézményében elhelyezett gyermekek étkeztetésére biztosított támogatást visszamenőlegesen várhatóan május-júniusban folyósítják majd. Az igényléshez szükséges dokumentumokat a közeljövőben a Magyar Államkincstár honlapján teszik közzé - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ORFK: csökkent az autólopások száma az első negyedévben

Az év első három hónapjában 17,4 százalékkal csökkent az autólopások száma az előző év azonos időszakához viszonyítva. Tovább olvasom