Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

További tüntetések várhatók a Mohamed-karikatúrák ellen

Egyes források szerint további nagyszabású megmozdulások várhatók a pénteki imák után a Mohamed-karikatúrák ellen. A pakisztáni rendőrség őrizetbe vett 125 tüntetőt az ország keleti részén fekvő Multán városban a tiltakozóhullám megfékezése miatt bevezetett gyülekezési tilalom megsértéséért.
Egyes források szerint további nagyszabású megmozdulások várhatók a pénteki imák után a Mohamed-karikatúrák ellen. A pakisztáni rendőrség őrizetbe vett 125 tüntetőt az ország keleti részén fekvő Multán városban a tiltakozóhullám megfékezése miatt bevezetett gyülekezési tilalom megsértéséért. Mintegy 300 rendőr csapott le péntek reggel a dán zászlókat tipró, "halál Musarrafra" kiáltásokat hallató tüntetőkre.

Karacsiban általános sztrájkra szólította fel a város lakosságát a Paszban elnevezésű ifjúsági csoport. A Dzsamaat-i-Iszlami radikális szervezet nagygyűléseket hirdetett Karacsiba. Az Amerika-ellenes szervezet arra kérte híveit, hogy a pénteki ima után gyűljenek egybe a város főbb pontjain. A 15 milliós városban a boltok nagy része nem nyitott ki a szokott időben. Minden külföldi étteremlánc, minden külföldi vállalkozás irodája és minden kormányépület erős rendőri, katonai őrizetet kapott. Tüntetésre serkentő felhívások jelentek meg Ravalpindiben, Kvettában és Pesavarban is.

Egy rendőrtiszt szerint utasítást kaptak minden olyan vallási vezető mozgásának korlátozására, aki feltehetőleg beszédet készül mondani tüntetéseken. A Dzsamáat ad-Davat radikális muzulmán csoport vezetőjét már őrizetbe is vették a kora reggeli órákban.

Háromezren tüntettek Malajzia északkeleti Kelantan államában. A tüntetők elégettek egy bábut, amely George Bush amerikai elnököt jelképezte, és a dán áruk bojkottjára szólították fel a malajziai lakosságot.

Muzulmánok ezrei tüntettek a Mohamed-karikatúrák ellen a Kínához tartozó különleges igazgatású területen, Hongkongban is. Mintegy háromezer tüntető vonult az utcákra, többnyire Hongkongban dolgozó pakisztániak, indonézek és indiai muzulmánok.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tart a madárinfluenzától?

Tovább olvasom