Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Továbbra is a tűzoltókban bízunk a legjobban

Továbbra is a tűzoltókban bíznak a legjobban az emberek - derül ki a Gfk. piackutató legfrissebb felméréséből. Mellettük Európában az orvosok és a tanárok, hazánkban a postások és az orvosok állnak a bizalmi lista élén.
A sor végén mindenhol a politikusok állnak, de a marketing- és reklámszakemberek, valamint a vállalatvezetők megbízhatóságáról sem nyilatkoztak túl kedvezően a megkérdezettek.

A hat hónappal ezelőtti felmérés eredményeihez hasonlóan továbbra is rendületlen a tűzoltók iránti bizalom. Európában és az Egyesült Államokban több mint 90 százalék hisz bennük, Magyarországon ennél is magasabb, 95 százalékos a bizalmi index. Fél éve ez még csak 89 volt hazánkban.

Európában az orvosok állnak a második helyen, 83 százalékkal. Magyarországon ennél valamivel többen, a válaszadók 86 százaléka szavazott bizalmat nekik, de még ennél is jobban szerepeltek a postások: hazánkban az emberek 90 százaléka bízik bennük. Fél éve ők még csak a harmadikok voltak a hazai listán, 78 százalékkal.

Az Egyesült Államokban mindössze 80 százalék bízik az orvosokban; a tanárok itt 81 százalékkal megelőzték őket. Ugyanennyien bíznak a pedagógusokban Magyarországon, Európában pedig mindössze egy százalékkal többen szavaztak rájuk. Tavaly egyébként Magyarországon a jótékonysági szervezetek kerültek a harmadik helyre, más országokban ez a terület inkább a középmezőnybe tartozik.

Magyarországon a politikusokban bíznak az emberek a legkevésbé, mindössze 17 százalék szavazott bizalmat nekik. Európában összesen 14, az Egyesült Államokban 22 százalék hisz még bennük, a felmérés szerint. Fél éve egyébként az önkormányzati képviselők álltak az utolsó helyen a magyaroknál, 24 százalékkal. Nem sokan bíznak a reklámszakemberekben sem; Európában mindössze 32, az Egyesült Államokban 25 százalék. Magyarországon jóval több, 44 százalékos a bizalmi index, de még így is a lista utolsó előtti helyén állnak. Hasonló a helyzet a vállalatvezetőkkel is: Európában 33, az Egyesült Államokban 34, itthon 47 százalék bízik bennük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A politikusok állnak a bizalmi index alján

Továbbra is a tűzoltókban bíznak a legjobban az emberek - derül ki a Gfk. piackutató legfrissebb… Tovább olvasom