Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Továbbra is Bill Gates a leggazdagabb

A Forbes magazin által idén ősszel elkészített, a leggazdagabb amerikaiakat nevét és vagyonát tartalmazó listán ismét Bill Gates az első.
A magazin indoklásában leszögezte, hogy ugyan a Microsoft első embere a vállalat részvényeiből nem tudott jelentősebb bevételre szert tenni, ám az első helyét így sem veszélyeztette semmi.
A Forbes magazin által idén ősszel elkészített, a leggazdagabb amerikaiakat nevét és vagyonát tartalmazó listán ismét Bill Gates az első. A Windows operációs rendszerek térhódítását semmi sem befolyásolta negatívan és persze a szerencsén kívül kellett még az is, hogy a szakember kiválóan forgatta a pénzét, a megfelelő időben, a megfelelő helyekre ruházott be. A lista első helyén tehát Bill Gates áll, becsült vagyona körülbelül 48 milliárd dollár. Vagyona akkora, hogy a szintén a Forbes magazin által még idén februárban nyilvánosságra hozott, a világ leggazdagabb embereit tartalmazó listán is az első lenne. A második Warren E. Buffet, aki 41 milliárd dollárt gyűjtött eddig össze.
A harmadik helyen Paul Allen, a Microsoft társalapítója található, míg őt a szintén dúsgazdag Walton-családtagok követik. Az utóbbiaké egyébként a Wal-Mart amerikai óriásáruházlánc. A lista kilencedik helyére sikerült felkapaszkodnia Michael Dellnek, az ő vagyonát 14,2 milliárd dollárra becsülik. A tizedik helyen Larry Ellison, az Oracle vezetője áll a maga szerény, 13,7 milliárd dolláros vagyonával.
A listán a tizenegyedik helyet szintén egy Microsoft-alkalmazott, a szoftveróriás elnöke Steve Ballmer foglalja el, aki 12,6 milliárd dollárt spórolt eddig össze. Az Amazon első embere, Jeff Bezos csak a harmincnyolcadik a maga 4,3 milliárd dollárjával, míg az Apple és a Pixar elnöke, Steve Jobs csupán a lista hetvennegyedik helyén áll. Az ő vagyonát 2,66 milliárd dollárra taksálják.
A Forbes magazin egyébként érdekesnek találja, hogy a 400 leggazdagabb amerikait felvonultató listán az újonnan felkerültek közül négy is a high-tech cégeknél gazdagodott meg. Az újak közül a legismertebbek Sergej Brin és Larry E. Page, a Google alapítói, akik a cégük tőzsdére kerülésének köszönhetik milliárdossá válásukat. Az üzleten jól keresett Andreas Bechtolsheim, a Sun társalapítója is, aki úgy látta van fantázia néhány Google-részvény megvásárlásában. Az úriember azonban így is csak a 278-adik helyre tudott felkapaszkodni a listán.
sg.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arany László: A kakaska és a jércike

Hol volt, hol nem volt, volt a világon egy kis kakaska meg egy jércike; amint ott kapargáltak a… Tovább olvasom