Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség a Hármas-Körösön Szarvasnál

Annak ellenére, hogy a Körösök folyamatosan apadnak, továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség a Hármas-Körösön Szarvasnál - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szombaton az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint Szarvasnál az előző naphoz képest három centiméterrel emelkedett a vízszint magassága, és elérte a 726 centimétert. A folyón azonban nem várható, hogy a legmagasabb szintre emelik a riasztást, mert a tiszaroffi tározó megnyitása miatt nem fogja a vízoszlop magassága elérni a nyolc métert.

Péntek este megszüntették a készültséget a Sebes-Körösön, így a Hármas-Körös mellett már csak a Hortobágy-Berettyón védekeznek az árvíz ellen.

Békés megyében a belvízzel elöntött területek nagysága 1.730 hektárral 8.590 hektárra csökkent, amelyből 3.935 hektár a vetés.

Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából továbbra is egy területen harmadfok, hét szakaszon másodfok, míg egyben a legalacsonyabb szint mellett védekeznek.

A szivattyútelepek egy nap alatt kétmillió köbméter vizet emeltek át a befogadó folyókba és csatornákba. A védekezési periódus kezdete óta pedig csaknem 66 millió köbmétert.

Az önkormányzatok közül Gyomaendrőd megszüntette a védekezést, így már csak Kétsorony egyes külterületi részein van érvényben másodfokú, míg Kondoroson, Körösladányban és Szarvason elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Felső-Tiszán

A Felső-Tiszán megszüntette az árvízvédelmi készültséget a nyíregyházi környezetvédelmi és vízügyi… Tovább olvasom