Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Továbbra sincs megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között

A vasúttársaság a jövő évre érvényes kollektív szerződésről is elkezdte a tárgyalásokat a szakszervezetekkel. Az egyeztetéseket jövő szerdán folytatják.
A pénteki egyeztetésen sem tudott megállapodni a MÁV Zrt. és a VDSZSZ, így továbbra is sztrájkkal fenyeget az érdekképviselet.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) legkésőbb a jövő hét végéig határozatlan idejű, országos sztrájkot hirdet, ha az elkövetkező napokban nem születik megállapodás. A szakszervezet a MÁV CARGO eladásából származó, fejenként 250 ezer forintos részesedést, a kiszervezett leányvállalatok dolgozói számára pedig 10 százalékos kiszervezési pótlékot követel. Ez az alapbér 10 százaléka lenne 2008. januárjáig visszamenőleg.

A kollektív szerződésről is elkezdődtek a tárgyalások. A MÁV csak egy évre kötne szerződést a dolgozókkal, tekintettel a bizonytalan gazdasági helyzetre - mondta a Független Hírügynökségnek a MÁV Zrt. szóvivője. Sigulinszki Tibor cáfolta Gaskó István VDSZSZ elnök csütörtöki nyilatkozatát, amelyben elfogadhatatlannak nevezte a MÁV 1,8 százalékos béremelési ajánlatát. A vasúttársaság szóvivője emlékeztetett rá, hogy amíg az Országos Érdekegyeztető Tanácsban nincs megállapodás a 2009-re javasolt bérekről, addig a MÁV sem tesz erre ajánlatot. Amennyiben nem születik megállapodás a kollektív szerződés ügyében, akkor a vasúttársaság dolgozói jövőre a Munka Törvénykönyvében rögzített juttatásokat kapják meg - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 1. trainman 2008. december 05. 21:25
    „A MÁV csak egy évre kötne szerződést a dolgozókkal, tekintettel a bizonytalan gazdasági helyzetre - mondta a Független Hírügynökségnek a MÁV Zrt. szóvivője.Na ne már!Már ezért le kellene állni az egész vasútnak!Kíváncsi vagyok,ebből a dolgozók mennyit fognak fel,és kiállnak e az érdekeikért!A mai közfelfogást tekintve,nem vagyok optimista!A remény hal meg utoljára!Hajrá dolgozók!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munkaadók 0-3 százalékos bérajánlást tettek

A munkavállalói oldal szóvivője közölte: korábban tett 76.500 forintos minimálbér javaslatukat… Tovább olvasom