Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Továbbra sincs megállapodás Ferihegyen

Az érdekképviseletek szerint a munkáltató az időt húzza, amikor felhatalmazás nélküli delegációt küld a tárgyalásra.
A hétfői tárgyaláson sem született megállapodás a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) és a szakszervezetek között. Az érdekképviseletek szerint a munkáltató az időt húzza, amikor felhatalmazás nélküli delegációt küld a tárgyalásra. A BA ezt cáfolta, szerintük az általuk egyoldalúan aláírt megállapodás rendezné a vitás kérdéseket.

A szakszervezetek kifogásolták, hogy a tárgyalásokon nem a legmagasabb szinten és döntési kompetenciával bíró vezetőkkel képviseltette magát a BA - mondta a Független Hírügynökségnek a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetének elnöke. Kovács Zoltán hozzátette: a hétfői egyeztetés látszat-tárgyalás volt. A sztrájkot meghirdető szakszervezetek a korábbinál is kiterjedtebb akciókat helyeztek kilátásba, amennyiben nem tapasztalnak elmozdulást a vezetőség részéről.

A BA a bíróság által jogszerűnek ítélt négy és a jogtalannak ítélt nyolc szakszervezeti követelésre is megnyugtató választ adott az egyoldalúan aláírt megállapodásban - mondta a Független Hírügynökségnek a BA Zrt. szóvivője. Szollár Domokos szerint a délelőtti tárgyaláson a szakszervezetek a megállapodás több pontját kívánták tisztázni és vállalták, hogy a javasolt módosításokat még hétfőn írásban eljuttatják a munkáltatónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merre tart a lakáspiac 2009-ben?

A 2008-as évet mindenképpen trendfordulóként értékelhetjük a lakáspiacon - állapítja meg az Otthon… Tovább olvasom