Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Tőzsdei nyílt napot tartottak

Tőzsdei nyílt napnak adott otthont tegnap a Liszt-központ. A rendezvényen a hagyományos és internetes kereskedés előnyeiről és hátrányairól hangzottak el előadások, valamint ingyenes tanfolyamot tartottak a „kezdő tőzsdeszakembereknek”.
Második alkalommal rendeztek tőzsdei nyílt napot Sopronban tegnap. A rendezvényen az érdeklődők a kereskedés módszereivel, a tőzsde működésével ismerkedhettek meg, de délután tanfolyamon is elsajátíthatták a tőzsdézés alapjait.
– A hagyományos és az internetes tőzsdézés közötti különbségekről hangzottak el szakmai beszélgetések, melyen különböző bankok, elemző és pénzügyi tanácsadó szervezetek vezetői vettek részt – mondta el a Kisalföldnek Bozsó Orsolya, a Budapesti Értéktőzsde kommunikációs munkatársa. – A tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy az emberek egyre szívesebben választják a nagyobb hozamot ígérő, de kockázatosabb tőzsdézést a hagyományos banki megtakarításokkal szemben. Ugyanakkor az is megfigyelhető, hogy az internetes kereskedés is egyre népszerűbb. A kamatadó azonban nemcsak a banki, de sajnos, a részvényekkel való kereskedést is sújtja.
Mint az előadásokból és beszélgetésekből kiderült, legcélszerűbb – és egyben a legbiztonságosabb – a hosszú távú befektetés. – Ha valakinek van néhány százezer „szabad” forintja, amivel nincsenek konkrét tervei és a napi megélhetéséhez sem szükséges, ajánlott kincstárjegybe vagy államkötvénybe fektetni – tette hozzá Bozsó Orsolya. – Tíz vagy húsz év múlva magasabb kamat gyűlik így össze, mint más befektetési formák esetében. Akit érdekel a tőzsde világa, felkeresheti a tőzsdemágus című játék honlapját (www.tozsdemagus.hu), ahol novemberig bárki kipróbálhatja, milyen bróker válna belőle. A legjobb befektetőt illető fődíj – melyet tavaly egy tizenhat éves Borsod megyei fiú nyert – idén ötmillió forint értékű befektetési jegy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom