Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Trafik - Fideszes képviselő: Szekszárdon véleményezték a listát

Szekszárdi polgármester szerint nem volt politikai egyeztetés a pályázatokról.

Szekszárdi polgármester: nem volt politikai egyeztetés a pályázatokról

Szekszárd fideszes polgármestere, Horváth István érthetetlennek és felháborítónak tartja Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő nyilatkozatát, közlése szerint az nem felel meg a valóságnak. Az önkormányzati képviselő a hvg.hu-nak azt mondta: Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.

A polgármester az MTI-nek kedden küldött közleményében cáfolta ezt. "Semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében. Én magam és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítjuk a képviselő úr állításait, indítékait nem értjük és teljes mértékben elhatárolódunk kijelentéseitől" - olvasható a kommünikében.

Hadházy Ákos azt mondta a hvg.hu-nak: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

"A polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája, kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. (...) Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, (...) úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás" - mondta a helyi képviselő.

Fideszes képviselő: Szekszárdon véleményezték a listát

Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők - erről Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő beszélt a hvg.hu-nak adott, kedden megjelent interjúban. Az állatorvosként dolgozó képviselő szerint hosszú távon a Fidesz érdekét szolgálja, hogy beszél a történtekről.

Az önkormányzati képviselő azt mondta: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

"A polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája, kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. (...) Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, (...) úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás" - mondta a helyi képviselő.

Arról is beszélt, azért hozza nyilvánosságra a történteket, mert arra a meggyőződésre jutott, hogy a Fidesznek hosszú távon azzal teszi a legjobbat, ha mindezt elmondja.

Szerinte a Fidesznek nagyon komoly erkölcsi és szellemi tőkéje van, ami jóval fontosabb tényező volt a 2010-es győzelemben, mint bármilyen kampánytechnika vagy kampánystratégia. A másik oldalon ez az erkölcsi tőke hiányzik - tette hozzá.

Úgy látja, mivel a jelenlegi ellenzék erkölcsileg teljesen vállalhatatlan, és nem jelent semmilyen veszélyt a Fideszre, ez oda vezetett, hogy "olyan döntéseket hozunk, amelyek nem helyesek, és sajnos akár odáig is elvezethet, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak".

"Ha a Fideszből senki nem vállalná azt a véleményt, hogy ez a döntés nem helyes, akkor az egy lassú agónia kezdete lenne a párt számára. (...) Ha ezt nem vállalná fel senki, akkor nagyon könnyen a baloldal sorsára juthatna a párt" - fogalmazott a szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. kormoska 2013. május 01. 22:29
  „A Fidesz nem számolt azzal,hogy a pártjukon belül is vannak emberek akik"őszinteségi rohamukban" igazat mondanak!
  Egyre több ilyen eset lesz,ez borítékolható.
  Csak az a baj,hogy a nyilvánosságra kerülésnek eddig semmi látszatja!Igy értelme sincs sok......”
 • 49. lepkehalo 2013. május 01. 16:23
  „46. vakanyad
  Ezt vegyük úgy, hogy a Fidesz csak ott folytatja, ahol az MSZMP abbahagyta? Tényleg látszik némi hasonlóság!”
 • 48. X_Y 2013. május 01. 14:31
  „46. vakanyad 2013.05.01. 12:51

  Talán te is akkoriban ott ültél a a bizottságban mint párttitkár...

  Van egy apró különbség hogy nem kapsz május 1-én egy plecsnit ( meg maximum 1 havi fizetésednek megfelelő jutalmat) - vagy elveszik a megélhetésedet mert a "munkahelyedet" odaadják egy havernak.

  A fidesz frakcióban több egykori MSZMP-s főkádert találsz mint az összes többiben együttvéve.

  "az MSZP elődje az MSZMP " - inkább a "FIDESZ és elődje az MSZMP" áll közel a valósághoz.”
 • 47. dondongó 2013. május 01. 13:00
  „46. vakanyad 2013.05.01. 12:51
  Az a különös, hogy állítólag volt itt 1 rendszerváltás - úgy 23 éve...:-)”
 • 46. vakanyad 2013. május 01. 12:51
  „Mi ebben a különös?Régen az MSZP elődje az MSZMP párttitkára írta alá a Május 1-i jutalmazottak névsorát,aki nem tetszett azt kihúzta,kérdezzétek Lendvait vagy Kovácsot vagy Szekerest.”
 • 45. dondongó 2013. május 01. 12:31
  „Orbán Ráhel komondora díjat nyert a trafikpályázaton.:-)”
 • 44. strangerrr 2013. május 01. 12:06
  „42. 2010-ben a fidesz/kdnp listán 52,7 %-ot kapott, ami sosem volt 2/3. Ami 64 %-os részvétel mellett az összes választó 1/3-a.

  Azóta a választóik kb felét elveszítették, tehát ma kb 1/6-os támogatásuk van.”
 • 43. x 2013. május 01. 12:05
  „34. Minibusz "... az Alkotmányból kiszedték, hogy Magyarország köztársaság. ..."
  Tévedés! Nem szedték ki, mondhatjuk úgy, hogy a helyére tették: B) cikk (2).
  http://www.magyarkozlony.hu/pdf/8946 --- Magyarország Alaptörvénye:
  A) cikk
  HAZÁNK neve Magyarország.
  B) cikk
  (1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
  (2) Magyarország államformája köztársaság.
  (3) A közhatalom forrása a nép.
  (4) A nép a hatalmát választott képvisel?i útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.
  C) cikk
  (1) A magyar állam m?ködése a hatalom megosztásának elvén alapszik.
  ... stb.”
 • 42. DMagóg 2013. május 01. 11:52
  „12.Qllancs 2013.04.30. 12:42: "Egy tisztességes ember van a fideszben! ez a HADHÁZI . ..."
  No, sajnos ebben nem vagyok biztos. Megeshet, hogy Önmagukat támadják meg és így a támadásokat is maguk irányítják! Bármelyikről, bármi elképzelhető. Semmi sem az, aminek látszik!”
 • 41. Roland1000 2013. május 01. 08:43
  „A komondoros Baloghéknak is jutott trafik... A Fidesz kitalálta, hogy márpedig mostantól ők árulják ebben az országban a cigarettát, és véghez is vitte. Döbbenet, hogy mit meg nem mernek tenni. És ezekre adta a szavazatát a szavazók 2/3-a. Hogy mi mekkora lúzer, hígagyú madarak vagyunk! Ez is döbbenet.

  Én most már azon vagyok a legjobban felháborodva, hogy ezekre szavaztam. Szégyellem magam. Komolyan!”
 • 40. Olajfa14 2013. május 01. 08:19
  „Mi az hogy? Nagyon is! Ezeknek minden kell, a "javunkat" akarják ....”
 • 39. KamuNeni 2013. április 30. 22:07
  „Nyilvan hogy megvolt bundazva a kezdettol. En is ismerek olyan boltost aki 20 eve arulja es most majd nem fogja mert mindannyian tudjuk miert. Az egesz arra ment ki a kezdettol hogy csalas modjan megszerezzek azok akik bentfentesek. Epp ugy nincs benne becsulet es moral mint sok mindenben MO-n.”
 • 38. lepkehalo 2013. április 30. 21:20
  „"28. pachakuti 2013.04.30. 17:21

  "Szekszárdon véleményezték a listát"

  Felháborító! Elképesztő!
  Hódmezővásárhelyen kellett volna!"

  Nyugi, lehet, hogy itt is véleményezték.”
 • 37. Power 2013. április 30. 20:51
  „"hosszú távon a Fidesz érdekét szolgálja, hogy beszél a történtekről"
  A Fideszben nem tűrik a más véleményen lévőket (Aki nincs velünk...). Vajon Hadházy Ákos meddig lesz fideszes képviselő?”
 • 36. Ebgondolat 2013. április 30. 20:49
  „orbán az RTL Klubnak azt mondta, nem hajlandó nyilatkozni trafik ügyben.
  Én pedig azt mondom, ha sok gátlástalan ügy után az ellenzék és/vagy az állampolgárok ez után a botrány után is futni hagyják orbánt, akkor ez a birka népség meg is érdemli, hogy orbán és rablóbandája uralkodjon felette! És ez tulajdonképp értelmetlenné is teszi a jövő évi választáson való részvételemet.”
 • 35. +36 2013. április 30. 20:43
  „a., nem kellett egyeztetni senkivel mert mindenki tudhatta előre az elosztás lényegét....

  b., ha nem tudták az nagyon érdekes lenne mert egy ország népe tudta, hogy kik fogják megkapni.”
 • 34. Minibusz 2013. április 30. 20:29
  „Ezzel meghalt hazánkban a demokrácia.
  Az egész ott kezdődött, mikor az Alkotmányból kiszedték, hogy Magyarország köztársaság.
  Ennyi.
  Nincs értelme írni bármit is, mert azon túl, hogy igazam lenne, és nem csak azért, mert én mondom, hogy igazam van, hanem sokak ezzel egyet is értenének, de ez kevés.
  Véleményem az, és ezt sajnos nem én mondtam, csak hallottam, hogy nem az a hibás, aki 1 Ft-ért vette a földet, hanem az aki eladta neki annyiért!
  Itt, ebben az esetben is érvényes ez, vagyis nem az a hibás, aki nyert, hanem aki megítélte azt.
  És továbbra is az a véleményem, hogy nem volt rendszerváltás.
  Ja!
  És amíg az M1 híradójában "fő hír", hogy mostantól hetente 1 Boeing 747-es jön Izraelből és ezt tűzoltók fogadták a repülőtéren, miközben az új törvényt meg sem említik, meg a vele kapcsolatos botrányokat, nos addig úgy gondolom "jó úton járunk, és nincs semmi probléma".
  (Remélem érezni lehet az iróniát!!!!)
  A magam részéről ennyi volt. Nincs értelme megosztani a véleményemet, ami lenne még egy jó pár, de minek, ha egyszer én, és ahogy látom még sokan, a maradék 1/3-ot képviselik.
  Csak annyit magamról, még mielőtt bárki bármivel megvádolna, soha nem voltam baloldali érzelmű.
  Mindenkinek jó egészséget, és kitartást, erőt a következő időszakhoz!”
 • 33. Roland1000 2013. április 30. 20:16
  „Strangerrr! Őszintén! Van párt ma Magyarországon, amelyikre még érdemes szavazni? Fogalmam sincs, hogy kire szavaznék, ha holnap kéne. Fogalmam sincs. Már mindegyik lejáratta magát előttem. Na ilyenkor mi van?”
 • 32. kowalsky 2013. április 30. 18:05
  „Gyulay Zsolt sógora is véletlenül nyert.”
 • 31. dondongó 2013. április 30. 18:02
  „A fiatalabbak kedvéért: ezt úgy híjják, hogy káder hatáskör. A csúnya pártállamban a területileg illetékes vagy esetleg a felettük lévő pártszerv jóváhagyása kellett a kinevezésekhez.
  Ez a kedves gyakorlat éledt most újjá a trafikos cuccban.
  És még mondja valaki azt, hogy itt rendszerváltás lett volna, úgy 23 éve...:-)”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik továbbra is tiltaná a politikai pártok külföldi támogatását

Gyüre Csaba hangsúlyozta: magyarországi politikai pártok külföldről történő támogatása a Jobbik… Tovább olvasom