Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Trafik - Kósa: több száz, baloldalhoz köthető és tucatnyi jobbikos győztes van

A politikus visszautasította azt a vádat, hogy politikai alapon választották ki a dohányboltokra kiírt pályázat nyerteseit.
Több száz, baloldalhoz köthető és tucatnyi jobbikos kötődésű is van a trafikpályázat nyertesei között - jelentette ki a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos visszautasította azt a vádat, hogy politikai alapon választották ki a dohányboltokra kiírt pályázat nyerteseit.

Kósa Lajos szerint a "nagy számok törvényéből következik", hogy számtalan fideszes kötődésű ember is nyert a pályázaton.

A Fidesz 2010-ben nagyságrendekkel több önkormányzati képviselői és polgármesteri helyet nyert, mint az MSZP, a Jobbik vagy az LMP, ezért "sokkal több embernek, valószínűleg sokkal több kapcsolata is van, és már csak véletlenszerűen is sokkal többen lehetnek ebben a listában" - mondta.

Hangsúlyozta: "teljes képtelenség" politikai összefüggést keresni; bármilyen statisztika, és az ellenkezője is kimutatható az adatokból.

Kis ügyességgel akár az is, hogy a vidéken elő Fradi-szurkolók nyertek a legnagyobb számban - mondta Kósa Lajos.

Kijelentette: "semmifajta, néven nevezhető politikai orientáció" nem volt a kiválasztásnál, több száz baloldali kötődésű ember nyert, és "nyilvánvaló jobbikos kötődésű" trafiknyertesek is vannak tucatjával.

Példákat sorolva elmondta: Dombóváron Albert Barbara Mária nyert, aki a korábbi MSZP-s dombóvári polgármester élettársa volt. Tamásiban Balassa Zoltán győzött, aki a korábbi baloldali vezetésű település alpolgármestere volt, de nyert trafikot Gyenesei István volt önkormányzati miniszter sajtósának felesége is.

Szigethalmon egy jobbikos önkormányzati képviselő, Mihályiban pedig szintén a Jobbik legfontosabb támogatója, más településeken pedig Boldvai László MSZP-s képviselő kampányvezetője, illetve Karsai József korábbi szocialista képviselő kampányfőnöke nyert - közölte.

Kérdésre válaszolva kijelentette: a Fideszben nem végeztek gyűjtést, ezek azok az adatok, amelyek "szórványosan bejöttek a pártszékházba", ugyanakkor volt olyan is, aki azért telefonált be, mert bár "ezer éve" a Fidesznek gyűjt kopogtatócédulát, mégsem nyert trafikot.

Arra a felvetésre, hogy nyilvánosságra hozzák-e pályázatokat, Kósa Lajos azt mondta: ehhez minden pályázónak hozzá kellene járulnia adatai nyilvánosságához.

Szerinte a nyilvánosságra hozatal komoly egyéni sérelmeket okozna, de ha Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének más az álláspontja, akkor annak megfelelően járnak el.

Olvasóink írták

 • 7. Őszödi 2013. május 03. 09:49
  „Emlékeztetőül: a devizahiteles Kósa és Gajdics sportot űztek ebből. A HírTv-ben "szocialista vircsaftnak" és "szocialista mutyinak" nevezték a törvény által megállapított szolgálati nyugdíjakat.”
 • 6. lepkehalo 2013. május 02. 21:34
  „Gondolom ott nyerhetett más is, ahol fideszes nem indult. Piripócson szabad volt a vásár, sok apró faluban nem is volt jelentkező, megyeszékhely belvárosa kapósabb volt.”
 • 5. Power 2013. május 02. 19:58
  „"a Fideszben nem végeztek gyűjtést"
  Ezek szerint Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő csak hallucinált.”
 • 4. DMagóg 2013. május 02. 19:06
  „"A politikus visszautasította azt a vádat, hogy politikai alapon választották ki a dohányboltokra kiírt pályázat nyerteseit."
  Márpedig, ha Ő mondja, nincs nála hitelesebb személy! (Talán két kivétellel.)
  Nyilvánosság! A demokrácia -már ahol van- alappillére! Ez nem a tikosszolgálat -kötelező- találkozója az alvilág képviselővel, hanem maga az alvilág!
  "... minden pályázónak hozzá kellene járulnia adatai nyilvánosságához."
  Értjük, értjük! Nincs semmi titkolnivalójuk, ám jobb, ha nem kívácsiskodunk! Nyugodjunk meg, minden a legnagyobb rendben! Megnyugtató! Bár az a Portik nyugtalanító! Van, volt mitől félnetek? Mit produkáltak? Akadályozták a dohánypiaci kaszálást? Még azt sem? Persze, szó nem lehet itt kaszálásról!”
 • 3. Roland1000 2013. május 02. 18:52
  „És Péterfalvi Attilának nem lesz más az álláspontja... - gondolom..., de nem biztos.”
 • 2. DMagóg 2013. május 02. 18:37
  „"Arra a felvetésre, hogy nyilvánosságra hozzák-e pályázatokat, Kósa Lajos azt mondta: ehhez minden pályázónak hozzá kellene járulnia adatai nyilvánosságához."
  Igen! Ez már eleve lehetett volna a pályázás feltétele! Miért nem volt az? Volt -van- takargatni való? Hiteltelenek vagytok (Ti is) Lajos! Elrendelhetitek -ahogy szoktátok, visszamenőlegesen is-, hogy márpedig nyilvánosak a pályázatok! Ha nem, hát nem, akkor kétségtelen a bunda, az alvilággal való összefonódás! Szigorúan törvényes keretek között! Ám, ekkor lehet, hogy a törvénykezés is összefonodott az alvilággal? No, ugye nem, azt azért mégsem! Vagy mégis? Ki tudja?”
 • 1. Roland1000 2013. május 02. 18:32
  „Érdekes, mennyire tudják, hogy melyik győztes hova köthető... Ez több, mint furcsa. Na igen, azért az elég feltűnő lenne, ha csak egy párthoz lenne köthető az összes nyertes... Nem tudom, vajon a 2/3 azért itt is be van tartva? Egy biztos, hogy a nyilatkozataik alapján egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy nem szakmai döntés született. Hogy is született volna az, amikor a már 20 éve ezzel foglalkozók el lettek utasítva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP a trafikpályázatok érvénytelenítését követeli

Török Zsolt szánalmas magyarázkodásnak nevezte, ahogy a Fidesz a tender eredményét "védi". Tovább olvasom