Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Trafik: nyilatkozatot vár a fideszes és KDNP-s politikusoktól a DK

Valamennyi fideszes és kereszténydemokrata parlamenti képviselőnek, illetve több kormánypárti polgármesterhez is eljuttatnak egy nyilatkozatot - közölte Molnár Csaba.
A Jobbik szerint több százan pályázhattak azonos üzleti tervvel

A Jobbik azt gyanítja, hogy több száz pályázó egymással összejátszva indult a trafikpályázaton, a kormányzat pedig ezt próbálja leplezni, amikor nem járul hozzá az üzleti tervek nyilvánosságra hozásához.

Szilágyi György országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. megtagadta, hogy megnézzék a trafikpályázat győzteseinek üzleti terveit. Meggyőződése szerint ennek hátterében az állhat, hogy több százan adtak be azonos tartalmú dokumentumot, ami bizonyítaná, hogy "bizonyos körök szinte maffiaszerűen összejátszva" indultak a pályázaton.

A Jobbik még nem kapott értesítést az ügyészségtől a dohányboltpályázatok ügyében hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentésének elbírálásáról - közölte az ellenzéki politikus, megjegyezve, továbbra is szorgalmazzák, hogy eseti bizottság vizsgálja a trafikügyet az Országgyűlésben.

Szilágyi György arról is beszélt, hiteltelen az a kormányzati érvelés, amely a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítását nevezi a trafiktörvény céljának.
Szerinte cáfolja ezt az, hogy a dohányboltokban fagylaltot és jégkrémet is lehet majd árulni. Felhívta a figyelmet egy jogalkotási hibára is: elmondása szerint ha nem módosítanak a parlament előtt lévő javaslaton, akkor fiatalkorúak nem vásárolhatnak, de árulhatnak dohánytermékeket.

Trafik: nyilatkozatot vár a fideszes és KDNP-s politikusoktól a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt várja, hogy a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői, illetve polgármesterei nyolc napon belül írásban nyilatkozzanak arról, nem vettek részt a trafikpályázatok előkészítésében és nem tettek javaslatot a nyertesek személyére.

A független Molnár Csaba hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: valamennyi fideszes és kereszténydemokrata parlamenti képviselőnek, illetve több kormánypárti polgármesterhez is eljuttatnak egy nyilatkozatot.

Hozzátette: ebben büntetőjogi felelősségük teljes tudatában "kell kijelenteniük", hogy sem formális, sem informális módon nem vettek részt a trafikpályázatok előkészítésében. Emellett arról is nyilatkozniuk kell, hogy nem kapták meg a pályázaton részt vevők nevét, nem tettek javaslatot a nyertesek vagy vesztesek személyére, illetve nem vettek részt "semmilyen trafikokkal kapcsolatos" megbeszélésen.

Akik nyolc napon belül nyilatkoznak, azoknál a DK megvizsgálja, hogy igazat mondanak-e - jelentette ki. Akik nem küldik vissza a dokumentumot, azok esetében ezt annak a beismerésének fogják tekinteni, hogy büntetőjogi értelemben "bűnösök ebben az ügyben".

Azoknak a névsorát, akik nem szignálják a nyilatkozatot, elküldik a sajtóhoz, illetve mellékelik az ügyészségen korábban megtett feljelentéshez.

Elképzelhetetlen, hogy ellenzéki képviselők befolyásolni tudták a pályázatokat - válaszolta arra a kérdésre, hogy miért csak fideszes és KDNP-s politikusoknak küldik el a nyilatkozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tettlegességbe torkollott a családi ünneplés

Egy családi rendezvényről hazafelé tartó vendégeket kísértek a buszhoz azok a helyi lakosok, akik… Tovább olvasom