Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Tragédia! Hetedik emeletről zuhant ki egy egyetemista

Kizuhant egy egyetemista a budapesti Műegyetem Kázmér utcai kollégiumának hetedik emeletéről - írta a Magyar Nemzet Online vasárnap.
Az MTI információi szerint egy 27 éves fiatalember zuhant ki szombaton a XI. kerületi kollégium VII. emeletéről, és életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Sagyibó Melinda az MTI megkeresésére azt mondta, bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel az eddigi adatok alapján. A rendkívüli haláleseti osztály közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a fiatal férfi gyógyszeres kezelés alatt állt-e, vagy fogyasztott-e alkoholt, drogot halála előtt - olvasható az MNO-n.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. novaklaszlo56 2010. augusztus 30. 22:26
  „Nemzeti vonás, kedves Henriette.m. Erősödőben. :)”
 • 27. henriette.m 2010. augusztus 30. 21:48
  „Üdv kedves Novaklaszlo56! valoban megdöbbentö a sok közönyösség, rosszindulat, gúnyolódás egy fiatal fiú haláláról! Egy kicsivel több megértésre és etikára számitottam. De lassan már minden cikk hozzászólásaiban található valami rosszindulatú megjegyzés. Sokan nem gondolnak bele a hozzátartozók helyébe. Nagyon elszomorito!”
 • 26. kosher 2010. augusztus 30. 21:46
  „Én a műegyetemen szereztem gépész diplomát, sok buktató volt, sok csalódás ért, szerencsére annyira sose törtem meg, hogy ilyet tegyek, de el tudom képzelni, hogy van aki az ilyen kudarcokat jobban felveszi, pláne ha már sokadjára nem jön össze valami. 15.-nek teljesen igaza van, ez nem egy gyerekmegőrző, persze lehet dobálózni, hogy kredit, meg mai fiatalság, meg csúszik le a színvonal, ez igaz is, de még mindig az egyik legnehezebb egyetem magyarországon... Nem egy "idén vagyunk 10 évesek, ezért fele a tandíj" lagzilajcsi főiskola, vagy nem is kell messze menni, az SZTE-n is sorra jelennek meg igen vicces szakok (vagy már vannak jó ideje), amik már súrolják a gyerekmegőrző kategóriát. Konkrétumot direkt nem írok, nem akarok egy újabb vitát elindítani ezzel, csak mielőtt nekiáll valaki fikázni érdemes elgondolkozni, papír és papír között, amivel állítólag ki lehet törölni végzés után. Részvétem.”
 • 25. novaklaszlo56 2010. augusztus 30. 20:34
  „"Ez nem az a fórum, ahol bármiféle mélyanalízist meg lehetne beszélni, és nem is etikus, de azért ennyit hozzáteszek:" ...én is: meggyőztél. Ezért nem is teszek ilyet. Szerintem nem is tettem. Azt, hogy egy "fórum" mire alkalmas, a résztvevőkön múlik. Itt is. Ez semmire. Hacsak arra nem, hogy láthatóvá váljon az emberek mentális állapota. Látható. Döbbenet.
  Ez sem volt "etikus". Sajnálom. Ez a véleményem. Egyszerű szerkezetű mondatokba foglalva. Hogy világos legyen.”
 • 24. flexsnake 2010. augusztus 30. 17:40
  „14. én már túl vagyok rajta. jelessel végeztem az Anettka médiaszakot :D”
 • 23. mazsolaszolo 2010. augusztus 30. 08:24
  „"Később sikerült igazolni, hogy a kifordulás oka valóban a roppant erős megfelelési kényszer elviselhetetlen nyomása volt, vagyis a meg nem felelés frusztrációja okozta teljes önértékvesztés lendítette ki a fiút a nyugalmi helyzetéből."

  Ez nem az a fórum, ahol bármiféle mélyanalízist meg lehetne beszélni, és nem is etikus, de azért ennyit hozzáteszek: ha valóban lett volna valaha is nyugalmi helyzete a srácnak, akkor a szerető és érzelmileg stabil család és szerető barátnő mellett a pusztán a nagypapának való meg nem felelés nem kergette volna öngyilkosságba. Szerintem jóval mélyebben volt az a gyökér, ami alaposan megsérült, vagy inkább ott sem igen volt. Biztosan ismered Jungot és a híres doki-esetét. Az a bizonyos kívül tökéletes, belül rohadt alma...

  Na erről ennyit. Részvétem az elhunyt srác miatt. Elég szomorú, hogy így döntött; akinek pedigtényleg sara volt a döntésben, annak lesz a jövőben épp elég baja, nem kell azt tetézni.”
 • 22. ditti 2010. augusztus 30. 07:51
  „Még azt sem lehet tudni mi történt pontosan és miért, de Ti már mindent jobban tudtok.”
 • 21. jozko 2010. augusztus 29. 23:14
  „Média-keselyűk!”
 • 20. henriette.m 2010. augusztus 29. 23:11
  „Bármi is történt, nagyon szomorú, hogy ilyen fiatalon halt meg! Mielött bárki is elitéli, kineveti, gúnyos cikket ir a fiurol, képzelje bele magát a családja helyébe! Bármelyikünk fia, testvére, barátja lehetett volna! Öszinte részvétem a családjának!!!”
 • 19. novaklaszlo56 2010. augusztus 29. 22:48
  „Kedves 4Angel!
  A felelősség kérdését én azért nem látom ilyen egyszerűnek. Az a nagypapa például aligha akarta, hogy az unokája összeroppanjon. A legjobbat akarta, de figyelmen kívül hagyta, vagy nem figyelt eléggé a kölyök rejtett visszajelzéseire, nem ismerte őt eléggé, nyilván elfogultan büszke is volt a srác addigi eredményei miatt, büszke is volt rá, stb., stb. A lényeg, hogy nem gondolta azt, hogy a gyerek
  - a közös várakozás alatt teljesít;
  - az elért eredményt ilyen tragikus kudarcként éli meg..., és még sok egyéb dologra sem gondolt. Mert nem volt miért, hiszen addig minden simán ment. De ezúttal a körülmények kritikussá váltak. Ha e helyzet bármely eleme más lett volna, vagy az események kronológiája, akár csak egy kicsit is más lett volna, semmi baj sem lett volna. Szerencsére ez az eset így is "happyend"-del végződött.

  Ha a gyereked drogozik, az is visszavezethető részben a családi miliő hibáira és/vagy hiányosságaira, de te sem akarsz rosszat a kölyöknek, csak nem mindig tudod, hogyan kell neki jót akarni, mert nem ismered őt eléggé, legalábbis az aktuális, és bizony esetleg több okból is előtted eltitkolt gondjával nem vagy tisztában. Csak a riasztó "eredményt" látod: iszik, dohányzik, csavarog, bandázik, vagy ellenkezőleg: visszahúzódik, izolálódik, kezelhetetlen, agresszív, nem lehet megközelíteni, rád csapja az ajtót, esetenként akár tör-zúz, máskor sötét, mint a háború, és napokig nem jön elő a szobájából... A lehetőségek és azok kombinációi kimeríthetetlenek. Ha a probléma, amit szóba hoztál, valós, akkor azt javaslom, próbálj átkozottul nagy türelemmel és némi derűvel, valódi szeretettel és tisztelettel közeledni a kölyökhöz, hátha megnyílik még időben, mert ha igaz, amit mondtál, akkor ő bizony nagy bajban lehet, amelyből segítség nélkül aligha mászik ki. De az is lehet, hogy egyedül, szakember segítsége nélkül (már) nem lehet megoldani a problémát. Ne késlekedj, de légy nagyon, de nagyon türelmes és derűs, meg kitartó! Ismerd meg őt, próbáld megnyitni!
  Remélem, sikerül. :)”
 • 18. jozko 2010. augusztus 29. 22:46
  „Hírnek jó.
  Információnak kevés.”
 • 17. 4Angel 2010. augusztus 29. 22:09
  „novaklaszlo56 2010.08.29. 19:41

  Ha ez igaz akkor a nagyszülők a felelősek !!!!

  Mert az elvárások , ja igen és a kis fiam miért drogozik ??? Gondolkozunk csak, én nem ilyenek neveltem !!!”
 • 16. liongate 2010. augusztus 29. 21:40
  „Örülök,hogy nem egyedül vagyok a véleményemmel,azért ez megnyugtató:)
  Őszinte részvétem minden családtagnak,barátnak!”
 • 15. Szilágyi_Zsolt 2010. augusztus 29. 21:21
  „Sőt, urambocsá´, az is előfordulhatott, hogy:

  - évvesztes volt (tehát eleve 19 évesen érettségizett)
  - technikumba járt ("5. évfolyam")
  - és például elsőre nem vették fel, vagy
  - dolgozott egy évet, hogy tudja fizetni az egyetemi kiadásokat, vagy
  - külföldön tanult, világot járt egy évig.

  Ha mindezt egybevetjük, és hozzávesszük, hogy a Műegyetemen nagyon könnyen össze lehet szedni fél-egyéves csúszást, máris simán elképzelhető, hogy teljesen normális végzős volt. Basszuskulcs, ez nem általános iskola, hanem egyetem, amit nem szokás kizárólag 18 évesen elkezdeni és 23 évesen befejezni! Bírom az ilyenkor szokásos sok okoskodást...

  Részvétem a fiatalember halálában érintetteknek!”
 • 14. Falcao 2010. augusztus 29. 21:15
  „flexi akkor te sem fogsz ide irkálni:D”
 • 13. novaklaszlo56 2010. augusztus 29. 19:41
  „Évekkel ezelőtt egy szintén huszonéves egyetemi hallgató fiú akart véget vetni - igaz, más módon, de ez most lényegtelen - az életének. Nem értettem: minden év végi vizsgája sikerült, még a generációk óta "közrettegéssel" övezett szigorlata is közepes lett, tehát nagyon meg kellett volna könnyebbülnie. A családja - anyja, apja, nővére és a nagyszülei is - minden jel szerint szerette őt, támogatták, biztatták és nagyon bíztak benne. Nem ivott, nem drogozott, nem dohányzott, nagyon összeszedett kis fickó volt, még a kollégiumi szobájában is figyelemre méltó rendet tartott, ami egyáltalán nem volt általánosan jellemző a kollégisták, főleg nem a fiúk körében. Helyes, értelmes, szintén egyetemista barátnője is volt, akivel évek óta harmonikus párkapcsolatban élt: a vak is láthatta, hogy szeretik és boldoggá teszik egymást... A lényeg, hogy akármilyen szorgalmasan dögönyöztem-préseltem a fiú lelkét, sehogyan sem akart összeállni a kép. Mígnem befutott, látogatóba jött a nagypapa. Beszélgetni kezdtem vele, s lassan kibújt a szög a zsákból. Kiderült, hogy a kisöreg leírhatatlanul rajongott az unokájáért - meg is értem, remek srác volt! -, az meg szívből viszonozta a papa szeretetét, aki gyakran elmondta a kis unokájának, hogy milyen eredményeket vár tőle az egyetemen. A szigorlatra kapott hármas bizony felsértette a nagyszülői követelések márványlapját, s a kölyök, szégyenében, akkora nyomás alá került, amelyet nem tudott tovább viselni. Sokáig nem hittem, hogy ez a válasz a felmerülő rengeteg kérdésre, de tényleg semmi egyebet nem találtam. Később sikerült igazolni, hogy a kifordulás oka valóban a roppant erős megfelelési kényszer elviselhetetlen nyomása volt, vagyis a meg nem felelés frusztrációja okozta teljes önértékvesztés lendítette ki a fiút a nyugalmi helyzetéből.
  De az is igaz, kedves Liongate és Pillecukor, hogy sok olyan ember van, akiknek semmi szükségük arra, hogy szívós munkával utánajárjanak a részleteknek. Magas intelligenciájukkal, felkészültségükkel és tapasztalatukkal azonnal készek a válaszra. És sosem tévednek.”
 • 12. sertes 2010. augusztus 29. 19:39
  „3. hozzászólás sadaskia
  Vagány hozzászólás volt, grat.Te, mint kemény adófizető biztos így majd jobban jársz, és sokkal több pénz marad a zsebedben.”
 • 11. Carlo 2010. augusztus 29. 19:31
  „Baxus, meghalt, értitek? nem bírta tovább, de baleset is lehetett.
  Részvétem a hozzátartozóknak és a barátoknak
  Élő könnyen ugat....”
 • 10. persona 2010. augusztus 29. 19:18
  „nekem sok ilyen hozzá hasonló "nagy ész" ismerősöm van, aki 30 éven túl dolgoznak a diploma vagy másoddiploma megszerzésén, esetleg a doktori címre hajtanak. Nem szégyellik magukat? :D”
 • 9. rézike 2010. augusztus 29. 19:13
  „Igen, bocs, utána gondolkoztam, igazad van. Ott a pont. :)”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől újra busahalászat a Balatonon

Hétfőtől újraindul a balatoni busahalászat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek az idei… Tovább olvasom