Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Traktorokkal, teherautókkal is demonstrálnak

Traktorokkal, teherautókkal és személygépkocsikkal zárták le a fél útpályát hét Heves megyei, Tarna menti településen hétfőn, a forgalmat polgárőrök irányítják - tájékoztatott a Tarnamenti Kistérségi Területfejlesztő Társulás elnöke hétfőn reggel.
Hétfőn reggel hat órakor kezdték meg a blokádot, a kora reggeli órákban még jobbára autóforgalom zajlott a térségben. Aldebrőn, Feldebrőn, Kálban, Kompolton, Tarnaszentmárián, Tófalun és Verpeléten zárták le az utakat. A demonstrációhoz Kápolna is csatlakozott ugyan, de a faluban végül nem tudták megszervezni az útlezárást.

A szerda estig tartó demonstrációval azt akarják elérni, hogy a közeli bányákból ne a falvakon keresztül vezető közúton, hanem vasúton szállítsák a követ, ebben már a szaktárcától és az országgyűlési képviselőktől is segítséget kértek - mondta Farkas László Márton kistérségi elnök. A községek évek óta egyeztetnek már a magántulajdonban lévő bányákkal, de eddig nem értek el eredményt.

Olvasóink írták

 • 2. klj_54 2009. augusztus 24. 15:49
  „Ilyen hírek olvastán igazat adok megboldogult Antallnak, "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"
  Akkor ugyanis a régiek általában eltünnek a színről.
  Nem értem Antalit, de kormányunkat sem:(
  Agyamentek!”
 • 1. achilleus 2009. augusztus 24. 09:58
  „A kormány ezt is megoldja, ÍGY:
  2009-08-24 09:15
  Íme a kormány ,,halállistája"
  Csaknem kétezer kilométeren szüntetné meg a vasúti közlekedést a kormány, jövőre - az egyik vasúti szakportál birtokába került dokumentum szerint. A vonat és a buszközlekedés átalakításával megbízott Antali Károly közlekedési biztos 40 vasúti mellékvonal megszüntetését javasolja. Ez a mostaniaknak több mint a fele. A vonatok a decemberi menetrendváltás után állnának le. A kötöttpálya.blog.hu értesülése szerint olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja, Szarvas, Makó, Battonya, Mohács, Nagyatád, Zirc, Szécsény vagy Gyöngyös. Antali Károlynak hétfőig kellett letennie az asztalra a regionális közlekedés átszervezésének főbb irányvonalait. A tervek szerint Bátaszék-Baja-Kiskunhalas között is megszűnne a vasúti közlekedés, ami azt jelenti, hogy a Dél-Alföldről ezentúl csak Budapesten keresztül lehetne eljutni Pécsre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélyponton a közéleti szereplők megítélése

A közéleti szereplők megítélése mélyponton van. A százfokú értékelő skálán ezúttal 29 pont az… Tovább olvasom