Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Transzparanessel zavarta meg az Országgyűlést a Fidelitas

"Felelős kormányt Budapesten" feliratú transzparenst tartott fel négy fideszes és egyben fidelitasos képviselő hétfőn a parlamentben, amikor Veres János pénzügyminiszter válaszolni kezdett Varga Mihály (Fidesz) napirend előtti felszólalására.
A politikusok csak Szili Katalin házelnök többszöri felszólítására tették le a feliratot. Az akció ideje alatt szocialista képviselők "liberót és partedlit is" felkiáltással reagáltak, Veres János pedig azzal kezdte újra felszólalását, hogy jó lenne ha felelős ellenzék lenne Magyarországon.

Cser-Palkovics András fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas alelnöke az ülés előtt újságíróknak azt mondta: a Fidelitas írásbeli kérdésben kéri számon az igazságügyi minisztert, hogy miért indított eljárást a rendőrség március 15-én két fiatal ellen, akik "Felelős kormányt Budapesten" feliratú transzparenssel fejezték ki véleményüket a Kossuth téri zászlófelvonás idején. A Fidelitas arra is kíváncsi, milyen jogszabály alapján járt el a rendőrség. A politikus bejelentette azt is, hogy a Fidelitas parlamenti képviselői hétfőn, az említett transzparenssel azonosat mutattak fel az Országgyűlésben, amikor az első kormánytag megszólal a törvényhozásban.

Diktatúrát emlegetnek

A Fidelitas írásbeli kérdésben kéri számon az igazságügyi minisztert, hogy miért indított eljárást a rendőrség március 15-én két fiatal ellen, akik "Felelős kormányt Budapesten" feliratú transzparenssel fejezték ki véleményüket a Kossuth téri zászlófelvonás idején. A Fidelitas arra is kíváncsi, milyen jogszabály alapján járt el a rendőrség.

A Fidelitas parlamenti képviselői hétfőn, az említett transzparenssel azonosat mutattak fel az Országgyűlésben, amikor az első kormánytag megszólalt a törvényhozásban.

Cser-Palkovics András az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ehhez a rendőrségi fellépéshez hasonló eljárásra utoljára a rendszerváltás előtt, 20 éve kerülhetett sor. A Fidelitas azt is felháborítónak tartja, hogy a rendőrség 24 órával azt követően ismerte el hibáját, hogy a két fiatalemberrel szemben szabálysértési eljárást indítottak.

Olvasóink írták

 • 15. GaborV 2009. március 17. 10:46
  „Hát a magyarországi demokratúra (féluton a demokrácia és diktatúra között) újabb szines eseménye.

  Azért szomorú hogy Gyurbánok és Orcsányok hülyeségi miatt egy ország fog éhendögleni. De hát ez a nép meg is érdemli aki még ezekre szavaz az dögöljön is éhen majd”
 • 14. flexsnake 2009. március 17. 01:37
  „Ellenetek irányuló rasszizmus? :D
  Oh ember, a dm hátlapján akkor minden karikatúra az lenne. Úgy hívják: görbe tükör.
  A szittya klaviatúrámon nincs csillag csak rovásírás :D”
 • 13. hargita 2009. március 16. 21:31
  „Flexsnake!
  Úgy érzem, mintha kissé ironikus hangnemben szólnál az "Árpád-sávos"-ról, a "szittya nyelv"-ről, s talán még a "magyar kéz által alkotott operációs rendszer"-ről is. Ha ez egy ugandai, koreai, vagy netán egy cigány bejegyzése volna, még tán az ellenünk irányuló rasszizmus gyanúja is felmerülhetne. De úgy vélem, Te magyar vagy. Vagy tévednék?
  (Gárdista pedig, ha kicseréli az e-ket ö-re, akkor szűkebb pátriánk nyelvjárásában, azaz szögediesen ír/beszél.)”
 • 12. Nostradamus 2009. március 16. 20:21
  „Nevetségessé éppen Gyurcsány-bohóc teszi a Parlamentet, akinek már sehol nincs hitele...és persze a sleppje.”
 • 11. flexsnake 2009. március 16. 19:05
  „10. nem használ Firefoxot mert az vörös. Saját böngészője van amiben nem címsor van hanem árpád-sávra kell beírni az URL-címet :D Abban a verzióban még nem szerepel ez a funkció. Abban olyan lesz a következő kiadásban hogy az E betűket lecseréli Ő-re és ómagyarosít. Elérhető lesz magyarul és szittya nyelven is, természetesen csak magyar kéz által alkotott operációs rendszeren. Alapfunkcióként benne lesz az összes szélsőlap gyorsgombon és kártékony webhelynek jelöl minden olyan oldalt ami .hu végződésű...”
 • 10. hargita 2009. március 16. 18:25
  „Gárdista33!
  Neked nem húzza alá a "valyon"-t a helyesírás-ellenőrző? :-)”
 • 9. gardista33 2009. március 16. 18:20
  „500 méter messziröl valyon hogyan tudták elolvasni???”
 • 8. hargita 2009. március 16. 18:02
  „Persze, hogy idegesek a transzparens miatt, mert..."talált, süllyedt!"”
 • 7. flexsnake 2009. március 16. 17:45
  „5.
  ,,a rendőrség 24 órával azt követően ismerte el hibáját, hogy a két fiatalemberrel szemben szabálysértési eljárást indítottak."
  Vagyis az eljárást megszüntették. A kérdés hogy miért fogták meg őket? Csak találgatok mivel mindenki mást mond: a rendezvény megzavarásának gondolták? Mert akkor viszont arra van törvény. Majd nyilván elmondják miért, talán még hivatalos nyilatkozat is lesz. Az is lehet majd meghurcolnak pár közrendőr. Üvegpörgetéssel kisorsolják ki legyen az. Aztán majd jön a cumisüveg megint...
  Csak az hibázik aki dolgozik.Aki nem dolgozik az nem is hibázik.
  A késes gyereket miért nem emlegetik aki úgy gondolta szalonnázókéssel megreggelizik a tömegben? Ő tőle begyűjtötték az eszközt. A rendőr olyankor jó csak máskor nem? több ezer rendőr munkáját dicséri hogy tegnap nagyobb sérülés nélkül jutottak haza az emberek. És ki vagyunk akadva rajta hogy tévedtek. Van ilyen.
  Előfordúl, nem jó, de megtörténik. Inkább ez minthogy valaki a tömegben kezdjen el szalonnázni...”
 • 6. comet 2009. március 16. 17:26
  „az hogy a FIDESZ átakarja venni a hatalmat az természetes, hisz ez lenne a dolga. Az nem természetes, hogy az országot tönkretevő kormány nem hajlandó lemondani róla, és még mindig blokkolja a változástatás lehetőségét.
  A Fideszt majd akkor kell támadni ha ők kormányoznak, de ehhez először a bukottaknak át kéne adni a stafétabotot.
  Hihetetlen, hogy a kormány ilyen minősíthetetlen teljesítmény mellett, ilyen átlátszó silány hazugságokkal még felszinen tudja tartani magát, és jól szórakozik a parlamentban.
  A parlament nem párszáz léhűtőről, hanem az országról szól.”
 • 5. polarbear 2009. március 16. 16:26
  „Szép,szép a 3. hsz., de nem ad választ arra a kérdésre,hogy milyen alapon indítottak eljárást a két ember ellen?!
  Hiába sorolod fel hogy kinek mi a dolga,ezzel semmi sincs megnyugtatóan lezárva.Eddig mindig magabiztosan nyilatkoztad a tutit...ez is szélsőséges randalírozás volt?
  Más!
  Igen,minden oldalon vannak hülyék, de valahogy azmszp-nek és az szdsz-nek sikerült az arányokat csúnyán eltorzítani.Náluk majd´mindenki az.”
 • 4. StatusQuo 2009. március 16. 15:51
  „Gárdista! A Postabankra vagy az olajszőkitésre gondolsz? Jozef Rohacs Mert a te istened is benne volt nyakig akkor mértnem vau?”
 • 3. flexsnake 2009. március 16. 14:53
  „Arról is. Nincs olyan hogy csak az egyik oldalon ülnek hülyék. Van mindenhol.
  De ne tegyük már nevetségessé az egészet. Nem csak a fidelitász hanem gyurcsány se. Senki. Az az intézmény azért van hogy döntéseket hozzanak benne. A játékokat hagyják otthon. A politikus végezze a munkáját. Az ott neki a munkahelye. Ha nem dolgozik akkor keressen másik állást ha dolgozik akkor pedig hagyják dolgozni.
  Mi lenne ha a könyvtárban dobolnék meg visitoznék mert nem értek egyet a könyvtárral? Úgy seggbe rúgnának hogy repülnék hazáig.”
 • 2. gardista33 2009. március 16. 14:49
  „miillios sikkasztasokrol irsz???”
 • 1. flexsnake 2009. március 16. 14:23
  „Ezért tart itt a politika. Nem cirkuszt kellene csinálni hanem képviselni az ellenzéket. Amivel nem értenek egyet azzal kapcsolatban szólaljanak meg. Az ilyen ,,akciók" nevetségessé teszik az egész országgyűlést. Az nem játszótér. Emberek sorsáról így nem lehet dönteni. Tessék komolyan venni az intézményt és a szabályok szerint játszani. Mind a kettő vagy három vagy akárhány oldal is van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a benzin ára szerdától

Két forinttal csökken a benzin ára szerdától a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásokból a… Tovább olvasom