Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Transzplantáltak

országos versenye

Hétvégén több mint ötven szervátültetett ember részvételével négy sportágban rendezik meg Győrött a szervátültetettek országos válogatóversenyét.
Urbán István, a szervátültetettek megyei érdekvédelmi és sportegyesületének elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: a darts-, a tollaslabda-, a tenisz- és az atlétikaversenyek helyszíneit a Győri Dózsa-stadion és -csarnok, valamint az Épfu teke-darts klub jegyzi.
A megyei egyesület mindössze kétéves múltra tekint vissza, a sportoló tagok száma még kevés, az alapítók mégis szeretnék, ha minél többen – akár érintettként, akár pártoló tagként – bekapcsolódnának a munkájukba.
– Három éve veseátültetésen estem át, sportos alkat lévén viszont nem akartam lemondani a korábbi életformámról – árulta el magáról Urbán István. – A sport küzdésre, kitartásra és a jó időbeosztásra is megtanít, így a sorstársaimnak is csak ajánlani tudom. Úszóbérleteket kaptunk, tenisz- és bowlingbérletet is használhatnak az egyesületi tagok. Egyedül a kemény, küzdősportnak kellett kényszerűen búcsút intenünk. No és a kézilabda és a foci is csak a televízióban jöhet szóba, mivel a szervátültetetteknek kerülniük kell az ütközést.
Urbán István február óta szervezi a mostani, hétvégi programot, ami – az eredmények alapján – előzetes válogatóját jelenti az augusztusban Pécsen megrendezésre kerülő szervátültetettek és dialíziskezeltek Európa-bajnokságának. Előbb azonban még júniusban egy egri sporttalálkozón – úszásban, teniszben és asztaliteniszben – mérhetik össze tudásukat, akaraterejüket a transzplantáltak, akiknek szlogenjévé vált a legendás LGT-slágerszöveg: „...nem adom fel, míg egy darabban látsz, / nem adom fel, míg életben találsz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek összejövetele

A cukorbetegek egyesülete csütörtökön 17 órai kezdettel tartja meg következő összejövetelét a… Tovább olvasom