Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Tucatnyi céglovagot feljelentett az APEH

Budapest - Tucatnyi céglovag ellen tett feljelentést nemrég az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, mert feltételezése szerint Magyarországon több csoport is üzletszerűen foglalkozhat adósságban fuldokló társaságok eltüntetésével - írja keddi számában a Magyar Nemzet.
Az adóhivatal megelégelte, hogy több jól körülhatárolható csoport évek óta társaságok százait szünteti meg a hitelezők és az adótartozások kifizetése nélkül.

Várszeghy György, az APEH végrehajtási és felszámolási főosztályának vezetője a napilapnak elmondta: az utóbbi idők cégügyeinek vizsgálatakor az APEH munkatársainak feltűnt, hogy egyes ügyvédek, könyvelők és adószakértők számos kétes esetnél működtek közre. Az adóhatóság összegyűjtötte az egy-egy csoporthoz tartozó ügyek iratait, és továbbította azokat a nyomozó hatósághoz.

Olvasóink írták

 • 5. szilléri 2010. december 08. 19:08
  „Rozator !
  Igazad van !

  Egyenként kéne tökön rúgni őket !

  De ! Egyszer mondom, hogy Viki értse meg ! 16% adó befizetése után a seftesek ( off sore ) Bajnai, Pistruj, Baranyi -cégek haza hozhatják a lenyúlt lóvékat!

  Mellesleg jegyzem meg !

  Az ÁFA 25 % !!!!!!!!!!!

  Ergo !

  Lopás után 9 % -t elbuktunk !!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. rozator 2010. december 07. 14:54
  „Schlett Csaba-Joszip Tot, Kaya Ibrahim is meglesz, Főügyész úr?”
 • 3. zoltanszabo 2010. december 07. 11:41
  „Az APEH csak a kisembereket ba..ja.A nagy milliókkal--millárdokkal tartozókat hagyja élni, inkább ott kellene sokkal hatékonyabban behajtani. Miért engedig meg ,hogy milliókkal tartozók nevükön nincs vagyon---de a 3 éves gyereknek több tíz millás háza, agg nagyinak többtíz millás luxus autói vannak.
  Teljes anyagi felelősség az egész család minden tagjának!!! APEH---sokkal nagyobb szigort ezeknek!!!!!”
 • 2. 620829 2010. december 07. 10:39
  „Az a baj...hogy a nagykutyákkal szemben megáll a tudásuk...a kicsiket basztatják álllandóan.....van eléggé lesújtó véleményem-......egy biztos a fityisz most a sok külön hivatal összevonogatásával mélyebbre szeretne nézni.....kéréds-hogy az alkalmazottak majd mernek-e???????mert amik a celebjeink 10 millákkal tatóznak és közben háromszor annyit érő autókkal---ami ugye lefoglalható lenne-----furikáznak...hát a jogállamiság bennem teljes mértékben megkérdőjeleződik.....és én sem óhajtok egy ilyen nyámnyila országot hizlalni......inkább adózok in Österreich.....ott legalább van mögötte szolgáltatás is!!!!”
 • 1. szilléri 2010. december 07. 08:42
  „pl. Szeviép ! 3,5 milliárdból 15,6 milliárdot 370 vállalkozót + bankok+ állam megszívatni nem kis mutatvány !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat időközi önkormányzati választás lesz a hétvégén

Budapest - Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap; öt helyen azért kell… Tovább olvasom