Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tudtad, hogy Mickey 76 éves?

Mickey egér régen...
Az eredeti Mickey egér 1928-ban született, és a Steamboat Willie című hangosfilmben szerepelt először Amerikában. Hangját maga az alkotó, Walt Disney kölcsönözte a mesefigurának.  
 
Walt Disney mindig szívesen hangoztatta, hogy óriási cége egy kisegér létezésétől függ. Disney 1966-ban meghalt, de cége a világ egyik legsikeresebb filmgyára maradt. Ma összesen négy Disney-park működik a világon: Floridában, Californiában, Párizsban és Tokióban, illetve még egy park létrehozását tervezik Hong Kongban.

... és most
1930-ban megjelent az első Mickey egér-képregény, 1932-ben Walt Disney tiszteletbeli Oscart kapott Mause úrfiért.  

Habár Mickey filmszerepei az utóbbi 50 évben csökkentek, még mindig ő a Disney-márka védjegye. Mickey mellől természetesen nem hiányozhat Minnie egér sem, aki háromnegyed évszázadon keresztül hűséges társa maradt a népszerű mesefigurának.

Mickey egér persze új és új arcokat öltött az elmúlt hetvenöt évben. 1953-ban megállapodott egy olyan arculatnál, amely azóta keveset változott. 1955-ben elindult az első televíziós Mickey egér klub. Az 1940-ben készült, Fantasia című film Walt Disney legkedvesebb munkája volt. "A Fantasia időtlen. Tíz, húsz, harminc év múlva is vetíteni fogják. Azután is megy majd, miután én meghalok" - mondta Disney. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét és fél ezren az ipari parkban

Az óesztendőben nyolccal bővült a győri ipari parkban dolgozó cégek száma, s így már a park… Tovább olvasom