Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Túl mindenen (A Man Apart)

Kőkemény akciómozi az USA mexikói határán zajló kábítószer-ellenes háborúról. A Los Angeles legsötétebb utcáin felnőtt szuperzsaru élethalálharca a mexikói drogkartellek ellen.
rendező: F. Gary Gray
forgatókönyvíró: Christian Gudegast, Paul Scheuring
operatőr: Jack N. Green
díszlettervező: Tom Reta
jelmeztervező: Shawn Barton
zene: Dr. Dre, Anne Dudley
producer: Tucker Tooley
látványtervező: Ida Random
vágó: Sean Hubbert, Robert Brown

szereplő(k):
Vin Diesel (Sean Vetter)
Larenz Tate (Demetrius Hicks)
Timothy Olyphant (Jack Slayton)
Jacqueline Obradors (Stacey Vetter)
Steve Eastin (Ty Frost)
Juan Fernández (Mateo Santos)

A film sztorija

Mexikó és Kalifornia határán örök háború zajlik a kábítószercsempészek és a rendőrök között. És úgy tűnik, mindig a rendőrök azok, akik veszítenek. Sean Vetter (Vin Diesel) azonban más, mint a kollégái. Nem úgy beszél, nem úgy gondolkozik, nem úgy harcol, mint a többi rendőr - hiszen más iskolába járt, mint ők. Az utcán kezdte, bűnöző volt, és nem felejtette el, amit ott tanult. Sokáig úgy tűnt, ő az egyetlen, aki megállíthatja egy új, az eddigieknél hatalmasabb kábítószer kartell felemelkedését.
De már nem érdekli a drog és nem érdekli a jog. Amióta meggyilkolták a feleségét, egészen más céljai vannak. Senkit nem kímél, semmit nem kerül meg, mániákusan, vakmerően és a törvényekkel nem törődve tör egyetlen célja felé: a szemébe akar nézni a mexikóiak főnökének, Diablónak. www.port.hu


Kritikák

Port.hu

"A jelen írás apropójául szolgáló Túl mindenen című akciófilmet (rendezte F. Gary Gray) ugyanaz emeli az átlag fölé, amely a főszereplő legfőbb jellemzője is, tehát a természetesség, a közvetlen egyszerűség. Úgy ábrázolja a mexikói drogkartelleket, a Los Angeles-i drogdíler-hálózatot, az azt felgöngyölíteni szándékozó rendőrséget, hogy az teljesen hihető, hiteles, valóságosnak ható, reális. Mintha nem is mozit, hanem a rendőrségi híradót néznénk. Ebben a filmben nincsenek koszban, szennyben, fegyverrel a kézben ügyetlenül mozgó, korábban talán valami nyálas romantikus komédiában látott, Hollywoodba betonozott sztárok, hanem főszereplőstül és mellékszereplőstül hiteles zsarukat, piti passzereket, félelmetes és nagyon veszélyes maffiózókat láthatunk."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lionsok egy családban

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom