Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Tulipános Fanfan

Az 1952-es Királylány a feleségem című kalandfilm remake-je, amelynek főszerepeit Gérard Philipe és Gina Lollobrigida alakította. Most Penélope Cruz és Vincent Perez a garancia a pimasz kalandorról szóló film sikerére.

A XVIII. századi Franciaországban az emberek boldogan éltek. A nők egy része könnyen kapható volt egy kis enyelgésre, a férfiak többsége pedig kedvenc sportjával, a háborúval foglalatoskodott, ez volt az egyetlen játék, amelyben mindeki részt vehetett.
Fanfan, az ifjú kalandor, a női nem nagy csodálója kénytelen XV. Lajos hadseregébe menekülni, mivel a házasság igájába akarják kényszeríteni. Egy toborzó őrmester észvesztően gyönyörű lánya, Adeline azt jósolja Fanfannak, hogy katonaként dicsőség vár rá, és az övé lesz a király lánya is...
Miközben Fanfan úton van Aquitániába, hogy csatlakozzon a sereghez, megmenti egy királyi hintó utasait a rájuk támadó banditáktól, és rájön, hogy az utazó hölgyek nem mások, mint Madame de Pompadour és Henriette, az uralkodó leánya. Fanfan most már hisz benne, hogy Adeline jóslata valóra fog válni. Az abszurd katonai stratégia és a hajmeresztő
kalandok majdnem meghiúsítják Fanfan álmait, de a fiatalember életét kockáztatja azért, hogy meghiúsítson egy ördögi tervet, amely sok életet sodorhatna veszélybe. Végül dicsőséget szerez magának, boldoggá teszi egy váratlan szerelem, és megbizonyosodik róla, hogy csak a férfi lehet saját szerencséjének kovácsa...

INFÓ

A mozi Christian-Jaque 1952-es sikerdarabjának, A királylány a feleségem magyar címmel futott kalandfilmjének remake-je, amelynek főszerepeit Gérard Philipe és Gina Lollobrigida alakította.
Luc Besson a film társforgatókonyvírójaként A királylány a feleségem minden elemét fel akarta használni, legyen az jelenet, párbeszéd vagy karakter. De ezzel együtt szabadon kezelte őket - állapította meg Jean Cosmos, társforgatókönyíró. - Luc híven követte az 1952-es változat elejét, de a második felében új párbeszédeket írt, új cslekményszálakat szőtt bele, és végül készen állt a terjedelmes vázlat, amely alapján nekiláttam megírni a teljes dialógusokat. Rendszeresen találkoztunk Luckkel, és bár jóval fiatalabb nálam, ezek a megbeszélések nagyon produktívnak bizonyultak.

Egy nagyon modern hős ... aki kétszáz éves

Fiatal és gondtalan, gáláns az ifjú hölgyekkel, mindig kész harcolni a jó ügy érdekében, és sosem hátrál meg a hatalommal szemben. Fanfan igazi francia hős. A figura a XVIII. században tűnt fel, egyes elképzelések szerint La Tulipe őrmester szolgált a karakter alapjául, aki 1745. május 17-én az angolok ellen vívott Fontenoy-i csatában tüntette ki magát. De ez csak mítosz, valójában Tulipános Fanfan alakját a bátor, lovagias francia katonákból gyúrta össze a nép képzelete. Kalandjairól dalokat énekeltek a seregben. Az egyiknek 1818-ban egy bizonyos Debraux volt a szerzője, s ez különösen népszerűve vált. A hős hamarosan színpadra is lépett, majd illusztrált kalandjai is megjelentek: az első ilyen „ponyvaregény" 1896-ban látott napvilágot. 1925-ben Fanfan már a mozivászonra is felkrült, Aimé Simon-Girard alakította, majd 1952-ben Christian Jaque Gérard Philippe és Gina Lollobrigida főszereplésével rendezte
meg egyik legsikeresebb filmjét, a Királylány a feleségemet.
A producer szerint minden akciójelenet ellenére az új mozi középpontjában a színészek állnak, ezért olyan rendezőt kellett találni, aki a tömegjelenetek mellett az intim vagy komikus jelenetekben is otthon van. Ő pedig Gérard Krawczyk.

Penélope Cruz:
- Rögtön elvállaltam a szerepet, mert annyira megtetszett a történet. Történelmi környezet, romantika, jelmezek, és persze egy olyan belevaló fickó, mint Vincent Perez. Már korábban is szívesen játszottam volna vele, és ez most sikerült.

Vincent Perez:
- Többször is eszembe jutott Gérard Krawczyk első filmjének címe, a Gyűlölöm a színészeket. Szerencsére ez nem igaz. Akár csak ketten álltunk a kamera előtt, akár százan tolongtak ott, Gérardnak mindenre volt szeme, és nyitott volt minden jó ötletre… Az ügynököm, Bertrand de Labbey irodájában ki van téve a Királylány a feleségem plakátja. Évek óta, amikor elmentem hozzá, mindig arról álmodoztam, hogy egyszer eljátszhatom Gérard Philippe szerepét. Számomra Fanfan olyan, mint egy megvalósult gyermekkori álom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amputálni kellett Depardieu fiának a lábát

Amputálták Gerard Depardieu fiának jobb lábát, mivel évek óta fájdalmakkal küzd egy… Tovább olvasom