Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Tüntetés a magyar sajtószabadságért Budapesten

Budapest - Tüntetést tartottak Budapesten a Kossuth téren a magyar sajtószabadságért. Az eseményt a Facebookon szervezték, több ezres tömeg gyűlt össze.

A médiatörvény módosítását, a médiahatóság politikai függetlenségének biztosítását, "az önkényesen kiszabható és aránytalan büntetések" eltörlését és a közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségének helyreállítását követelték péntek este a Parlament előtt annak a demonstrációnak a résztvevői, amelyet a Facebookon szerveztek a sajtószabadságért.

A közösségi oldalon több mint hétezren jelezték részvételüket, a rendezvényen a szervezők - rendőrségi becslésre alapozott - közlése szerint nagyjából tízezren voltak.

A szervezők kiáltványát Gryllus Dorka színésznő olvasta fel. Ez a már említett követeléseken kívül tartalmazza, hogy a szakmai szervezeteket vonják be a médiaszabályozás átalakításába, a jogvédő szervezeteket a Közszolgálati Kódex kialakításába, valamint hogy garantálják a törvény által védett magántitkok és az újságírók bizalmas forrásainak tiszteletben tartását.

Tüntetés a sajtószabadságért Budapesten a Kossuth téren. Fotó: Németh Norbert (galéria)

Az alig több mint félórás demonstráción Bakács Tibor újságíró arra kérte a jelenlévőket és a tüntetést az internetes közvetítésen nézőket, hogy a médiatörvény elleni tiltakozásul küldjenek e-mailt Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Bródy János - aki a Sárga rózsa és a Ha én rózsa volnék című dalait énekelte el - arról beszélt, hogy egyesek ma ismét összekeverik a szeretet hatalmát a hatalom szeretetével, és félő, hogy mint negyven évvel ezelőtt, megint előfordulhat, hogy "a szabad sajtó csak azt írhatja meg, amit szabad".

Tüntetés a sajtószabadságért Budapesten a Kossuth téren. Fotó: Németh Norbert (galéria)

A szervezők előzőleg azt kérték, ne jöjjenek a demonstrációra, akik "pártszínekbe burkolva" akarnak véleményt nyilvánítani, nem szeretnék, ha bármely párt vagy politikus megpróbálná saját céljaira felhasználni a rendezvényt.

A tüntetést szervező Egymillióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű Facebook-csoporthoz péntek délutánig több mint 71 ezren csatlakoztak.

Korábban írtuk:
A Facebookon megtalálható csoport nemcsak virtuálisan tiltakozik a január elsejétől hatályos médiatörvény ellen, ma este hat órától békés tüntetésre gyűlnek össze a budapesti Kossuth téren mindazok, akik – párt- és politikai ideológiától függetlenül – nem értenek egyet a szabályozással és úgy gondolják, hogy hatályba lépése korlátozta a sajtó- és szólásszabadságot; ezért alkotmányos felülvizsgálatra szorul. A csoportot támogatók közül eddig hétezren jelezték részvételi szándékukat.

A szervezők véleménye szerint ez az egyetlen módja a kritika megfogalmazásának, mivel a kormány – annak ellenére, hogy megígérte – nem folytatott társadalmi egyeztetést az előterjesztést megelőzően. Leszögezték, hogy nem szeretnék, ha bármely politikai párt vagy személy a saját céljaira fordítaná az összefogást, egyúttal arra szólították fel a csatlakozókat, kerüljék el a vandálkodó magatartást. A szervezők sajtóközleményben tájékoztattak arról, hogy a tüntetést bejelentették
Tiltakozás a Facebookon

A Facebook oldalon található Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoportot több mint 71 ezren szeretik, társoldalát, a Szamizdatot csupán hatezren. Ez utóbbi azért jött létre, mert az eredeti közösségnek annyi rajongója lett, hogy a rendeszer blokkolta a közleményeket – és mivel akkor nem lehetett tudni, ez mennyi időt vesz igénybe, az adminisztrátorok új felületet kerestek az érdeklődőkkel folytatott kommunikációra. A Tüntetés oldalát 510-en kedvelik, az eseményre szóló meghívón több mint hétezren jelezték részvételi szándékukat.

és azt a rendőrség jóváhagyta. Jelszavaik: „Nem kérünk a cenzúrából!", „Nem akarjuk újra a Szabad Európát hallgatni!" és „Olyan médiatörvényt akarunk, amely garantálja a szólás- és sajtószabadságot!"

Résztvevőket sms-ek útján is toboroznak, „Együtt a sajtószabadságért, gyere a Kossuth térre péntek este 6-kor! Küldd tovább!" – terjed az üzenet, a csatlakozásra Magyar Újságírók Szövetsége online hírportálja is buzdít. A tüntetés műsorvezetője Bakács Tibor, a kiáltványt Gryllus Dorka olvassa fel. A megmozduláson fellép Bródy János és Busa Pista. Az eseményeket élőben közvetítik.

A tüntetéshez az Amnesty International (AI) is csatlakozik tagjaival és támogatóival, mivel a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságának sérelmével további emberi jogok védelme forog veszélyben. Ezzel egy időben a szervezet osztrák munkatársai és támogatói szolidaritási demonstraciót tartanak a bécsi magyar nagykövetség előtt. Az AI osztrák aktivistái az akción átnyújtott hivatalos levélben összesítik kritikáikat és aggodalmaikat, melyet a bécsi magyar nagykövetnek nyújtanak át. Ugyanezen levelet több más európai AI-iroda is eljuttatja a helyi magyar diplomáciai képviseleteknek – így a tüntetéssel egy időben a jogvédő szervezet révén nemzetközi nyomással próbálnak hatni a magyar kormányra.

Tüntetés a sajtószabadságért Budapesten a Kossuth téren. Fotó: Németh Norbert (galéria)

A résztvevők betapasztott szájjal fejezik ki nemtetszésüket a véleménynyilvánítás szabadságának csorbulása miatt. A 17.30-kor az V. kerületi Nádor utca 34. szám alatti Pinocchio Presszóban kezdődő gyülekezőhelyen az eseményre készített szájtapaszok is átvehetőek. A tüntetésen részt vevők kiáltványukat – melyet már eddig is több ezren írtak alá – szimbolikusan a Parlament bejáratára szegezik.


A kiáltvány szövege

A Magyar Köztársaság Elnökéhez, Országgyűléséhez, Kormányához és valamennyi honfitársunkhoz!
Mi, alulírottak, a magyarországi médiatartalmak előállítói és befogadói nem értünk egyet a 2010. december 21-én elfogadott médiatörvény szellemiségével. Alkotmányos és emberi jogaink biztosítása érdekében követeljük:
1. a véleménynyilvánítás szabadságának biztosítását;
2. a szakmai szervezetek bevonását a médiaszabályozás folyamatába;
3. politikailag független médiatanács megválasztását, és a médiahatóság elnökének legfeljebb négy évre történő kinevezését;
4. a szakma által delegált ellenőrző hatóság (Felügyelő Bizottság) és a szakmai képviselet biztosítását;
5. a kilátásba helyezett bírságok ésszerűsítését;
6. az írott és elektronikus sajtó kivonását a törvény hatálya alól, a lineáris elektronikus média függetlenségét, az online, az írott és az audiovizuális sajtó, valamint a földi és online terjesztésű műsorsugárzás megkülönböztetését;
7. a különböző közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségét: a nemzeti hírügynökség mint kizárólagos hírgyár léte veszélyezteti a különböző közszolgálati médiatípusok közötti különbségeket, a szerkesztői szabadságot és vele az objektív tájékozódáshoz való jogot.
Ennek alapján kérjük, hogy az Országgyűlés vonja vissza a 2010. december 21-én elfogadott médiatörvényt, valamint helyezze hatályon kívül a hozzá kapcsolódó 2010. évi CLXXXV. tv. 2. § VIII/B Fejezetét, és a kormány kezdeményezze egy új törvény létrejöttét a fenti szempontok mindegyikének figyelembevételével.
Amennyiben követeléseink nem teljesülnek, véleményünknek további akciók által kívánunk hangot adni.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. achilleus 2011. január 16. 12:39
  „Hihetetlen mennyiségű nemzeti színű zászlót látok a tüntetőknél.
  Ellenőrizhetitek. A tér berendezéséhez tartozó az nem számít.”
 • 48. szilléri 2011. január 16. 08:33
  „Minden állampolgárnak adott a szabad vélemény nyilvánítás, akár tüntetések formájában is.
  Igazából a részvevők ,,hitelessége" determinálja a dolog komolyságát.
  pl. Bakács Tibor settenkedő: óta újságíróként dolgozik. Pályafutását a Magyar Televíziónál kezdte, ezt követően a Magyar Narancs kulturális rovatát vezette 1991-1996 között, majd a Wanted magazin rovatvezetője volt 1996-2000 között. 10 éven át szervezte a Mediawave összművészeti fesztivált. Később az Élet és Irodalom (1996-2004), a Tilos Rádió (1990) és a Magyar Független Film Szövetség (1996), a MOL magazin munkatársa, a Westel Találkozások magazin főszerkesztő-helyettese.”
 • 47. horvathi 2011. január 16. 04:07
  „Soha többé SZDSZ!”
 • 46. JungHeinrich 2011. január 15. 22:53
  „..igaza van a hozzászólók többségének.Nem lehet őket komolyan venni se gyujtogatás, se anyázás, senki nem szarta körbe a teret, csak elmondták mit akarnak és hazamentek, magyarok nem lehetnek csak csőcselék :-)”
 • 45. CID 2011. január 15. 19:07
  „Milyen éles szemű valaki. Kiszúrta a kis kínai csajszit. Persze, hogy a kritizáló, milyen szinten műveli édes anyanyelvünket, azt látjuk. Kisbetű, nagybetű :)”
 • 44. achilleus 2011. január 15. 17:49
  „"Egy kicsit nehezebb lesz mostantól cáfolni azt a vélekedést, hogy a Magyarország ellen a médiatörvény ürügyén kibontakozó nemzetközi offenzívát (részben legalábbis) itthonról gerjesztik. Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért - mi másról, mint a médiatörvényről tartott - tegnapi brüsszeli közmeghallgatásán ugyanis nem kapott lehetőséget álláspontja védelmére a kormány képviselője, ellenben elmondhatta a Budapest ellen már rég megfogalmazott vád melletti beszédét Konrád György, Haraszti Miklós és Majtényi László. - (Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet)

  --- ennyit a lliberál-bolsi szólásszabadságról, a vélemények ütköztetésének qulturájáról.

  ---- ő szerző párhuzamot von a chartával:

  "(...) Attól tartok, a nemzetközi ellenkezésnél is nehezebb lesz lecsendesíteni az itthoni felháborodást. (...) A húsz év alatt itthon minden erkölcsi tőkéjét felélt társaság pedig Brüsszelt és a nyugati sajtót "hívná be" segítségül, ha már a médiatörvényt támadva sem képes a taxisblokádra vagy az egykori chartára emlékeztető tömeges tiltakozást szervezni. A tehetetlenség, a választói ítélet tudomásul vételének nehézsége durvasághoz, a hangerő feltekeréséhez vezet. Ennek tudható be az a visszataszító jelenség is, hogy egyesek nyíltan követelnek brüsszeli szankciókat itthonról az uniós elnökséget átvevő hazájukkal szemben. De ennek már tényleg semmi köze a médiatörvényhez, a magyar sajtó szabadságához. Ahogy a kilencvenes évek elejének egyik chartás megmozdulásán megjelent ellentüntető tábláján olvashattuk: Haraszti nem Petőfi.”
 • 43. achilleus 2011. január 15. 17:11
  „Nyílt levél a médiatörvényről
  2011. január 14. 18:07

  Kedves együttérző újságírók, szerte Németországban! Szívélyes köszönet a magyar aktuálpolitikai ügyekben folytatott fáradhatatlan felvilágosító közreműködésetekért. Precíz kutatásaitok és éleslátásotok nélkül a hazájában élő sok gyanútlan magyar nem jött volna rá, hogy országuk már egy ,,Führer-állam felé menetel", miniszterelnökük pedig valójában egy álruhás ,,Führer", akiben egy jó adag van Lukasenkóból, Putyinból, Berlusconiból, Horthyból és még ki tudja kikből, akiknek a nevét az utóbbi időben ráaggattátok. Hiszen bármennyire is próbálja itt valaki demokratának kiadni magát, kifinomult éleslátásotokat egyetlen gazember sem tudja megtéveszteni!

  Nektek köszönhetjük a beszámolókat arról is, hogy Magyarországon felszámolták a sajtószabadságot. Ez simán elkerülte volna a figyelmünket! Nem úgy a tiéteket! Mégiscsak egy olyan országból jöttetek, ahol mindenki szabadon elmondhatja és közzéteheti véleményét. Sőt, egészen kritikus hangvételű könyveket is kiadhat aktuális témákban anélkül, hogy munkahelye elvesztésétől kellene tartania, vagy a társadalmi kirekesztés jutna neki osztályrészül. Természetesen szívesen meghallgatunk olyanokat, akiknek országában olyan tökéletesen érvényesül a szabad véleménynyilvánításhoz való jog, és ráadásul az eltérő véleményekkel szemben akkora tolerancia mutatkozik szerte az országban. Végül is ti tudjátok, milyen szép is egy olyan országban élni, ahol sem politikai cenzúra, sem tabuk nincsenek. És az is biztos, hogy tanácsaitok és figyelmeztetéseitek mind jó szándékúak.

  Külön köszönet illeti itt a Die Weltet: ezé a lapé ugyanis az érdem, hogy Orbánban - mindenkit megelőzve - már tavaly októberben felismerte a ,,Führert". A Spiegelnek és mélyreható ismeretekkel rendelkező Magyarország-szakértőjének, Erich Follathnak köszönhetően viszont megtudhattuk, hogy a ,,rémálmok fővárosa", azaz szeretett Budapestünk váratlanul ,,az új antiszemitizmus központjává" nőtte ki magát. Nézz csak oda! Ezt sem vettük volna észre! A Spiegel olvasói persze tájékozottabbak. Nem mehetünk el szó nélkül a ZDF főszerkesztője, Peter Frey és legutóbbi kommentárja mellett sem, amely ,,Unser Ernstfall heißt Ungarn" (,,Legsúlyosabb aggályunk Magyarország") címmel jelent meg. A főszerkesztő ebben ismételten nyilvánvalóvá tette, hogy Magyarországon felszámolták a sajtószabadságot, és e ,,bacilussal" szemben teljes eltökéltséggel kell fellépni. Köszönet illeti őt a Merkel kancellár asszony számára azonmód megfogalmazott tanácsért, miszerint Orbán jelenlétében többé ne mosolyogjon, a csúcstalálkozókon pedig addig ne álljon oda a kötelező ,,családi fotóhoz" a magyar kormányfő mellé, amíg az vissza nem vonja ezt az ördögtől való médiatörvényt. Óriási, ez aztán majd biztosan megpuhítja Orbánotokat!

  A következő lépésben - ha adhatok én is egy tanácsot - gyújtsunk mécseseket minden, Németországban található magyar létesítmény körül. Az európai parlamenti képviselők számára pedig tegyük világossá, hogy kéretik kimenni a vécére, ha a magyar miniszterelnök, elnézést, Führer valamikor is felszólal előttük!

  Bírálatotok és ötleteitek tényleg fontosak számunkra. Annál is inkább, mert néha nekünk is az a benyomásunk, hogy Orbánnak kissé fejébe szállt a kétharmados többség, és időnként elveszíti realitásérzékét. Hiszen mivel mással lehet magyarázni azt, hogy a szerencsétlen médiatörvény hatálybalépését kifejezetten január 1-jére kellett időzítenie? Tényleg nem mondta neki senki, hogy a sajtószabadság elleni vélt vagy valós támadása vörös posztó lesz a szemetekben? Tényleg tudatosan tönkre akarta tenni a szép pillanatot, amikor átveszi az EU soros elnökségét? Kérlek tehát benneteket, továbbra is álljatok mellette, hiszen még a pápa sem tévedhetetlen. De kérlek, legyetek kicsit konstruktívabbak és kevésbé felületesek, hiszen valójában mégiscsak segíteni akartok neki, ugye?

  Hagyjátok már végre ezt a fasizmusozást! Néha már annyira buzgón játsszátok ki ezt a kártyát, hogy az embernek az a benyomása, nektek már csak ez számít, és Magyarország már nem is érdekel titeket. Hiszen tudjátok, ezzel a retorikával a vitát nem kezdeményezitek, hanem elfojtjátok, még mielőtt elkezdődött volna. Ezt pedig, ugye, nem akarjátok? Tartogassátok arra a napra a nehéztüzérséget, amikor tényleg egy szörnyű politikai katasztrófa körvonalazódik Magyarországon. Ha majd akkor már semmilyen érv sem segít, akkor felőlem akár a fasizmusozással is odacsaphattok.

  Amúgy csalhatatlan fasizmusszimatotok vajon azt is megsúgta-e nektek, hogy a Jobbik nevű párt - tehát az a párt, amely a legközelebb áll ahhoz, amit a magyar négypárti parlament fasizmus ügyében ,,nyújtani tud" - éppen olyan vehemensen harcol a médiatörvény ellen, mint ti? Micsoda szövetség! Pont, mint annak idején, 1932-ben a berlini villamosvezetők sztrájkjánál! Ó, pardon, csak egy rossz vicc volt! Sántító történelmi példák tekintetében ti úgyis verhetetlenek vagytok... De nem gondolkodtat el benneteket, hogy pont a Jobbik támadja az általatok oly találóan a fasizmus csírájának felismert médiatörvényt? Vajon miért? Na, magatoktól is rájöttök?

  De vissza a témához: osszátok tehát csak meg nyugodtan konstruktív és tárgyilagos módon a médiatörvényre vonatkozó kritikáitokat Orbánnal és embereivel. Hívjátok fel a figyelmét a lehetséges veszélyforrásokra. Mutassátok meg neki, hol van szükség utólagos javításra és hogyan lehetne bizonyos dolgokat jobban megoldani. Hiszen pontosan áttanulmányoztátok a magyar médiatörvényt, ugye? Magabiztos hangvételetek legalábbis ezt a benyomást kelti. És ugyanígy biztos az is, hogy az érvényben lévő németországi joggyakorlatról is a legaktuálisabb információkkal rendelkeztek. Akkor hát segítsetek nekünk, legyetek szívesek, célirányos tanácsokkal! De ne keressétek konokul a hajszálat a levesben! Hiszen a magyar újságírók sem teszik ezt a ti médiatörvényetekkel és a ti médiagyakorlatotokkal kapcsolatban.

  És vigyázzatok az informátoraitokkal! Ha már nem mértékadó értelmiségiekhez vagy már nem létező pártok képviselőihez fordultok, akkor könnyen lehet, hogy némileg torz képet kaptok a magyar valóságról. Legyetek egy kicsit kritikusabbak a forrásokkal szemben! Mivel a Magyarországról Nyugaton megjelenő sajtócikkeket országunkban mindig nagy figyelem övezi, nagyon keresettek vagytok a belpolitikai viták során. Legyetek óvatosak, ne hagyjátok magatokat befolyásolni! A belpolitikai harcok során ne játsszátok a támogató tüzérséget! Ne hagyjátok, hogy csalfa barátok etessenek benneteket! Még egy tipp: Ha azt akarjátok, hogy a magyar kormány valóban foglalkozzon a kritikátokkal, akkor fogalmazzátok meg úgy, hogy a kritizáltak tényleg ráismerjenek a véleményeitekben a saját valóságukra. Ha ugyanis olyan valóságot írtok le, amelynek a magyarhoz édeskevés köze van, és inkább úgy tűnik, mintha Fehéroroszországhoz vagy Kínához hasonló államokra vonatkozna, akkor fennáll annak indokolt veszélye, hogy üzeneteitek címzettjei nem érzik magukat megszólítottnak. Tehát legyetek szívesek, ha Magyarországról beszéltek, a magyar állapotokat mutassátok be!

  Azt se felejtsétek el, hogy a magyarok segítőkész emberek, nem utolsósorban Németországgal és a németekkel szemben - lásd 1989! Ha a sajtószabadság ügyében túlságosan el találnátok árasztani őket a - minden bizonnyal teljesen önzetlen - segítségetekkel, akkor ennyi jóindulatú segítőkészségtől ösztönözve lehet, hogy arra az ötletre jutnak, hogy viszonzásul egyszer ők is megnézik, mi a helyzet a ti országotokban. Ha viszont esetleg annyira mégsem vagytok biztosak a német vélemény- és sajtószabadság ügyében, akkor a helyetekben inkább jól meggondolnám, hogy tényleg el akarok-e indítani egy ilyen segítőkészség-hullámot.

  És végül még egy szó a cselekedetek szándékáról. Aki olyan nehéz fegyverekhez nyúl, mint a fasizmus - vagy a Horthy-bunkó -, és ezzel eleve lemond a vitatott kérdések ésszerű megvitatásának és megoldásának lehetőségéről, annak már nem sok köze van a hivatalban lévő magyar miniszterelnökhöz. Ti egészen nyilvánvalóan leírtátok Orbánt. Rendben, ízlés dolga. De ha nem ő és a Fiatal Demokratái - egyébként így hívják Orbán pártját -, akkor ugyan ki irányítsa most Magyarország sorsát? Talán az LMP fiatal Zöldjei, akik még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy megtalálják önmagukat? Vagy mindjárt a Jobbik vad fiataljai, csak hogy a frontok még világosabbak legyenek?

  A régi szocialisták kormányának újabb kiadását meg csak az kívánhatja magának, aki egy újabb Görögországot szeretne látni, és akinek a csekkfüzete elég vastag ahhoz, hogy további évek visszaéléseinek és korrupcióinak a számláit utólag kifizesse. Akár tetszik, akár nem, az Orbán-kormánynak jelenleg nincs alternatívája. Úgyhogy próbáljatok vele megbékélni és a legjobbat kihozni belőle. Békéljetek meg azzal is, hogy a magyar emberek nem olyan hülyék, mint gondoljátok. Talán a demokrácia ügyében egyáltalán nem kellene folyton kioktatnotok és arról felvilágosítanotok őket, hogy Orbán egy nagy gazember, aki nagyon sok rossz dolgot tervez velük és az országukkal. Lehet, hogy a magyar polgárok is csak normálisan szeretnének élni, csakúgy, mint Ti - minden gonosz hátsó gondolat nélkül.

  Kollegiális újévi üdvözlettel
  Jan Mainka
  A Budapester Zeitung és a Budapest Times tulajdonos-főszerkesztője”
 • 42. macs 2011. január 15. 17:02
  „teebee,
  kicsit hosszú, de nézd meg!
  http://szabadsajto.com/”
 • 41. achilleus 2011. január 15. 16:42
  „Nem mennék végig ezeken a követeléseken, ugyanis ezek legalább 2/3-ának semmiféle relevanciája nincs. Ugyanakkor megértem az itt átvert embereket, 1993-ban én is bedőltem a Demokratikus Charta teljesen hasonlóan sipítozó agymosásának. 20 év kell állítólag ahhoz, hogy egy újabb háborúba a fiatalok lelkesen menjenek.”
 • 40. marque 2011. január 15. 16:27
  „Miről szól a médiatörvény? Ti sem tudjátok, azt mégis itt vitáztok róla. Északmagyar, hát te aztán belevaló vagy. Te például tudod, hogy miről szól a törvény?! A városban is ha az egyik kutya elvakkantja magát, akkor a többi elkezd ugatni, pedig nem is tudja, mit látott a másik...”
 • 39. spiler 2011. január 15. 16:23
  „emberek ez már lassan forradalom....fülke forradalom......NA FIÚK EZÉRT KÁR VOLT ENNYIT KINLÓDNI”
 • 38. achilleus 2011. január 15. 16:22
  „Semmi szemkilövés? Könnygáz, kordon??
  --- Azzal meg kell várni a szociakat és a szadikat liberális uraim-hölgyeim. Akkor hol tetszettek lenni?”
 • 37. deszkás 2011. január 15. 16:12
  „Politikusokat nem hivtak meg. Miről tetszetek hablatyolni kedveseim? Akinek nem inge.”
 • 36. északmagyar 2011. január 15. 15:18
  „2 dolog:

  Nem kell ilyen médiahatóság, mer´ minek, meg nem kell bírságolni, mer´ elég szégyen az, ha ilyesmikből kell kiegészíteni a költségvetést, levesbe a szar médiatörvénnyel!

  Másik dolog: Ha 2014-ig így maradna, és netán nem a fidesz nyer, akkor majd vállalni fogja a fidesz a felelősséget, hogy a szocik(merthát a négy közül melyik nyerhetne?) médiahatósága teljes önkényt gyakorol?
  Azt nem hiszem, hogy ők visszavonnák a médiahatóságos részt, max a bírságolóst, hogy úgy tűnjön, csináltak valamit, mint mindig.

  Szal a törvényt még most tessenek kidobni, mielőtt átmegy kedvenc gyakorlatba.”
 • 35. niagara 2011. január 15. 14:44
  „A gomok száma véges, különösen a segélyből vásárt gomboké. A butítás pedig gyorsan célbajut.”
 • 34. macs 2011. január 15. 14:28
  „nádiposzáta?
  "Több szandika mequrását szeretnének látni a nyilvánosság ellőtt,monika show-t cigányok agyba főbe verik egymást köpködnek a studióban, ezért tüntettek."
  Szóval, azokat a műsorokat akarod kitiltani, amit a fentiek alapján Te is nézel? Ha bosszant, tudod, vannak gombok a távirányíton.”
 • 33. teebee 2011. január 15. 14:20
  „Az egyik országos portálon ami i-vel kezdődik és x-re végződik van egy videó a tegnapi tüntetésről.Megnéztem és hát tele volt színes személyekkel,külföldiekkel, öreg pártitkárokkal -akik még mindig népköztársaságot emlegetnek- a közel-keleti kiválasztott nép gyermekeivel és hasonló figurákkal. A sajtószabadság nevében szerintem kimondhatom hogy nekem ők számítanak csőcseléknek.”
 • 32. nádiposzáta 2011. január 15. 14:00
  „Képen ,ott az első sorban az kínai tud egyáltalán magyarul???

  Több szandika mequrását szeretnének látni a nyilvánosság ellőtt,monika show-t cigányok agyba főbe verik egymást köpködnek a studióban, ezért tüntettek.”
 • 31. nádiposzáta 2011. január 15. 13:52
  „10 megkérdezettek közül 8 nem tudata megmondani miért tüntet.

  Új média törvény tiltja a pornót ,trágárságot, rasszizmust ,...mi a baj vele?

  Megunták azután haza mentek(gyurcsany).”
 • 30. marque 2011. január 15. 13:21
  „Mit tartalmaz egyébként a médiatörvény, mik azok az újítások, amik ellen tiltakoznak??”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Kántor gazdája

Katonai tiszteletadás mellett pénteken eltemették Szombathelyen Tóth Tibor nyugállományú rendőr főhadnagyot, „Csupatit". Tovább olvasom