Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Tüntetést szervez március 8-ra Juhász Péter

Az Együtt társelnöke azért akar tüntetni, mert az NNI nem indít nyomozást a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése ügyében.
Juhász Péter tüntetést szervez március 8-ra a fővárosi Erzsébet térre, mert a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem indít nyomozást a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése ügyében.

Az Együtt társelnöke ezt szombati, az NNI épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be.

Emlékeztetett arra, hogy december 29-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt, ugyanis a Belvárosban "feltűnően olcsóan adják el tömegével az ingatlanokat".

A Legfőbb Ügyészség a papírokat továbbította a Fővárosi Főügyészséghez, ahol feljelentéskiegészítést rendeltek el, amire a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölték ki; onnan az NNI-hez küldték át az iratokat, ahol visszautasították a feljelentést - ismertette Juhász Péter.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kézhez kapott határozatára hivatkozva az ellenzéki politikus kijelentette: az NNI semmi mást nem tett, csak megnézte a cégek honlapjait és a nyilvánosan hozzáférhető céges adatbázisokat, illetve bekérte az önkormányzat rendeleteit.

Juhász Péter logikátlannak nevezte a határozat indoklását, és azt mondta, hogy a visszautasításban "konkrétan tetten érhető hazugságok" is szerepelnek. Példaként említette, hogy miközben az önkormányzat egyik bizottságának határozata szerint is pályáztatás nélkül adtak bérbe egy ingatlant, az NNI arra hivatkozik, hogy nem történt pályáztatás nélküli bérbeadás. Hozzátette, hogy a kérdéses ingatlant pár hónap múlva dupla áron értékesítették.

Juhász Péter közölte, a március 8-i tüntetésre mindenkit várnak, akit felháborít, hogy "Magyarország szervei (...) nem a polgárok érdekeit szolgálják". Hozzátette, bárhol történik "egy ilyen cselekmény", akár a rendőrségen, akár az adóhatóságnál, az "maga a hazaárulás".

Megjegyezte: az ügyészségtől azt kéri majd, vizsgálják ki, hogyan fordulhat elő, hogy a rendőrség ilyen "mondvacsinált" indokokkal elutasítja a nyomozást.

Az Együtt társelnöke szerint a márciusi lesz a legnagyobb korrupcióellenes tüntetés a magyar demokrácia történetében. Kérdésre válaszolva közölte, egyelőre még senkivel nem egyeztetett a demonstrációról.

Az V. kerület feljelenti Juhász Pétert hamis vád miatt

Belváros-Lipótváros önkormányzata vasárnap hamis vád miatt feljelenti Juhász Pétert, az Együtt társelnökét. Ezt a kerület közölte vasárnap az MTI-vel.

Az ügy előzménye, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem indított nyomozást Juhász Péternek a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése ügyében.

A kerületi önkormányzat szerint így Juhász Péternek kell majd bíróság előtt felelnie rágalmai miatt. Véleményük szerint Juhász Péter feljelentésének elutasításával bebizonyosodott, hogy az Együtt társelnöke hazudott.

"Juhász Péter feljelentéseit sorra utasítják vissza a hivatalos szervek, legutóbb a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Juhász Péter által indított médiahadjáratról újra és újra bebizonyosodik, hogy annak minden állomása hazugság" - áll az önkormányzat közleményében.

Azt írták, Juhász Péter egyetlen állítása sem állja meg a helyét.

Az Együtt társelnöke az NNI épülete előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján azt közölte, tüntetést szervez a fővárosi Erzsébet térre azért, mert az NNI nem indít nyomozást a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése ügyében.

Emlékeztetett, december 29-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt, ugyanis a Belvárosban "feltűnően olcsón adják el tömegével az ingatlanokat".

A Legfőbb Ügyészség a papírokat továbbította a Fővárosi Főügyészséghez, ahol feljelentéskiegészítést rendeltek el, amelyre a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölték ki; onnan az NNI-hez küldték át az iratokat, ahol visszautasították a feljelentést - ismertette Juhász Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás a monori vasútállomáson

A baleset miatt lassabban járnak a vonatok a Budapest-Szolnok vonalon. Tovább olvasom