Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tüntetők beszámolói

Két győri tüntetővel beszéltünk tegnap. Egyikük azt állítja, a reggeli központi ünnepségre igyekvő tömeget támadta meg a rendőrség, másikuk még atrocitás nélkül távozott a Fidesz-nagygyűlésről, de már találkozott menekülő fiatalokkal.
A győri Sej László tüntetőként már pénteken ott volt a Kossuth téren. Elsősorban azt kifogásolja, hogy a hazugságok nem értek véget Gyurcsány Ferenc balaton-

őszödi beismerésével.
– Pénteken délután a Kossuth téren bejelentették, hogy korlátozás nélkül ott maradhatunk, ennek ellenére hajnali 2 és 3 óra között kiürítették a teret. Sólyom László pénteken megkérte Petrétei Józsefet, hogy a rendőrség ne alkalmazzon erőszakot, de ellenünk már 23-án reggel erővel léptek fel. Gyurcsány Ferenc a Hír tévében azt nyilatkozta, hogy egy agresszív kisebbség terrorizálja az országot, én viszont azt láttam, hogy a rendőrség több százezres tömegre támadt a Rákóczi úton – sorolta. Elmondta, ismerősével délelőtt 9 órakor a Kossuth tér felé indultak a központi ünnepségre, ám a rendőrség „hermetikusan lezárta” az odavezető utakat és csak a meghívottakat engedte át. Az így feltorlódott „gyülekező” tömeget felszólították, oszoljanak, mert bűncselekményt követnek el. Tízig tartott a huzavona, állítja, utána a „rendőrök nekiestek a tömegnek, rúgtak, ütöttek, pedig nyugdíjasok, ötvenhatos magyarok, gyerekek voltak közöttünk”.
Dr. Ferenczi Zoltánné, mint mondja, a Fidesz-gyűléseket a felszabadult, emelkedett hangulatukért szereti, ahol „az ember büszke magyarnak érezheti magát”. Ezért ment hétfőn is az Astoriához, és onnan minden különösebb atrocitás nélkül távozott – igaz, sietett, hogy elérje vonatát.
– Amikor a Baross térre értem, néhány fiatal szaladt ki az egyik utcából, kiabálva: „Verik a magyart! Segítsetek!” Kicsit még röstelltem is, hogy a tömegből, velem együtt, senki sem mozdul... Csak idehaza jutott eszembe, hogy ez esetleg provokáció is lehetett – emlékezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom