Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Türelmi zónát jelölt ki a jobbikos polgármester

Türelmi zónát jelölt ki a prostituáltaknak az önkormányzat Tiszavasváriban - közölte Fülöp Erik, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros jobbikos polgármestere pénteken.
A prostituáltak január elsejétől csak a településtől távol, egy külterületi részen végezhetik tevékenységüket, amelyet a terület-kijelölés eredményeként a hatóságok szigorúan ellenőrizhetnek és hatékonyan felléphetnek a szabályokat megsértőkkel szemben - mondta a városvezető.

Hozzátette: a jobbikos többségű önkormányzati közgyűlés - a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a 12 tagú tiszavasvári testületben 7 képviselője van - a türelmi zóna kijelölését lakossági panaszok alapján tűzte napirendjére, és egyhangú szavazattal hozta meg döntését. Fülöp Erik tájékoztatása szerint a prostituáltak eddig egy lakótelep mellett "álltak ki az utcára", s jelenlétükkel zavarták az ott élők nyugalmát, különösen a gyermekes családokét.

Mint elmondta: eleinte két-három prostituált kínálta magát a területen, az utóbbi időben viszont "kezdett tömegessé, tízes nagyságrendűvé válni a szexuális szolgáltatást nyújtók tábora", így sok panasz érkezett az önkormányzathoz.

Fülöp Erik úgy vélte: a türelmi zóna kijelölésével "ellenőrzött körülmények közé kerül Tiszavasváriban az ősi mesterség", miközben a közrendet, a köznyugalmat nem zavarja nagymértékben ezentúl.

A rendőrség hatékonyan ellenőrizheti a területre "kiállókat", megkövetelheti a szabályok betartását, az érintettek rendszeres orvosi vizsgálatának kötelező igazolását, s nem utolsósorban a vállalkozói engedély meglétét. A jobbikos polgármester hangot adott annak a véleményének is, hogy így a közerkölcs védelme mellett megelőzhetik a nemi úton terjedő betegségek "elburjánzását", ami most nagy gond Tiszavasváriban a sok szifiliszes miatt.

Olvasóink írták

 • 3. DMagóg 2010. november 21. 13:28
  „A zóna GPS koordinátái?”
 • 2. zoltanszabo 2010. november 19. 16:30
  „Ha kiválják a vállalkozói engedélyt- akkor lehet. Ez az iparűzési adó!!
  Ha ekkora igény van rájuk tegyék.Még mindig jobb mintha segélyért állnának sorba.”
 • 1. TMA 2010. november 19. 14:50
  „Szegeden melyik tanácsnok illetékes?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverarzenál Szécsényfelfaluban

Mintegy 200 különféle típusú lőszert, két forgótáras fegyvert és egy légpuskát, valamint… Tovább olvasom