Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Túszdráma

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszdráma lelki terhétől összetörve Jeff Talley, aki a Los Angeles-i rendőrség részéről az ügyben a tárgyalópartner volt, elköltözik Los Angelesből, hogy egy bűnözéssel alig fertőzött kisváros rendőrfőnökeként folytassa pályáját. Nem sokkal megérkezése után azonban olyan helyzettel találja szembe magát, amivel soha többé az életében nem akart szembenézni...
rendező: Florent Emilio Siri
író: Robert Crais
forgatókönyvíró: Doug Richardson
operatőr: Giovanni Fiore Coltellacci
jelmeztervező: Elisabetta Beraldo
zene: Alexandre Desplat
látványtervező: Larry Fulton
vágó: Richard Byard, Olivier Gajan

szereplő(k):
Bruce Willis (Jeff Talley)
Kevin Pollak (Walter Smith)
Michelle Horn (Jennifer Smith)
Jimmy Bennett (Tommy Smith)
Jonathan Tucker (Dennis Kelly)
Serena Scott Thomas (Jane Talley)
Ben Foster (Mars Krupcheck)
Marshall Allman (Kevin Kelly)
Tina Lifford (Laura Shoemaker)
Kim Coates
Robert Knepper (Wil Bechler)

A film sztorija

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszdráma lelki terhétől összetörve, Jeff Talley (Bruce Willis), aki a los angelesi rendőrség részéről az ügyben a tárgyalópartner volt, elköltözik Los Angeles-ből, hogy egy bűnözéssel alig fertőzött kisváros, Bristo Camino rendőrfőnökeként egy jóval alacsonyabb beosztásban folytassa pályáját.

Nem sokkal megérkezése után három bűnöző hajlamú tinédzser egy családi házat vesz célba, azzal a szándékkal, hogy ellopja a család autóját, de elég figyelmetlenek ahhoz, hogy véletlenül ne a megfelelő házhoz menjenek, és ne a megfelelő napon. A három fiatal csapdába esik: az elővárosban, egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találják magukat. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézve elő, amivel soha többé az életében nem akart szembenézni.

Talley azonnal és készségesen átadja a túsz-helyzet kezelésének felelősségét a megyei seriff hivatalának, és elhagyja a helyszínt. De a villában található digitális információ kritikus szerepet játszik a titokzatos bűnözők és műveleteik szempontjából. Semmi meg nem állíthatja őket abban, hogy megszerezzék, ami az övék, és így még attól sem riadnak vissza, hogy Talley családját is túszul ejtsék, ezzel kényszerítve őt arra, hogy újra átvegye az elhagyott parancsnoki posztot. Az események észtveszejtő sebességgel történnek, a helyzet percről-percre változik, és veszélyesebb és félelmetesebb annál, amit Talley valaha el tudott volna képzelni. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - maktub

"Kicsit megcsavarva ugyan, de alapjaiban sablonos történetet mesélnek
el nekünk a Túszdráma alkotói, hol jobban, hol rosszabbul. A rendező, Florent Siri az akciófilmek képregényes stílusa mellett teszi le a voksát, a feszültség fokozását pedig a hatásvadász thrillerek ijesztgetős eszközeivel adagolja. Filmje a maga szintjén szórakoztató, csak túl magas igényeink ne legyenek vele szemben. Mint Bruce Willis-mozit, az akciósztár komolyabb filmjei közé sorolhatjuk, vagyis laza mosolya helyett könnyes tekintetére helyeződik a hangsúly."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Netböngésző 38. hét

Tovább olvasom