Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Tűz a dorogi hulladékégetőben: nincs légszennyezés

Nem mutattak ki semmilyen légszennyeződést a Dorogi Hulladékégető saját berendezései és a városi emissziós mérőállomás sem a délelőtti robbanás után - közölte a Független Hírügynökséggel közleményében az üzem. Az égetőműben délelőtt volt robbanás és kisebb tűz, ezt az üzem szakemberei fékezték meg.
A Dorogi Égetőműben délelőtt negyed tízkor kisebb robbanás történt és tűz keletkezett az üzem bunkerében. Az égetőmű belső biztonsági csoportja körülbelül negyedóra alatt eloltotta a tüzet, még a tűzoltóautó megérkezése előtt. Senki sem sérült meg és a levegőbe sem került jelentős mennyiségű füst. Az üzem szerda délutáni közleménye szerint sem a Dorogi Hulladékégető saját berendezései, sem a városi emissziós mérőállomás nem mutatott ki semmilyen légszennyeződést.

A korábbi közlemény leszögezi, hogy az égetőmű szakemberei speciális képzést kapnak és felkészültek az ilyen esetek kezelésére. A robbanás okának kivizsgálását már megkezdték.

Korábban az Esztergomi Tűzoltóparancsnokság vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy az üzemben egy úgynevezett technológiai robbanás történt szerdán délelőtt. A robbanás után tűz keletkezett, ezt az üzem tűzoltói oltották el, a hivatásos tűzoltók már csak a visszahűtésben segítettek. A parancsnok hozzátette, hogy az ügyben vizsgálatot indít az Esztergomi Tűzoltóparancsnokság, mert a dorogi üzem illetékesei nem riasztották időben a hivatásos tűzoltókat, a civilek hamarabb telefonáltak. Az üzem vezetése szerinte a hibát az idő rövidségével magyarázta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Csanád marad a harmadik helyen

A Jobbik az EU-szkeptikusokkal, vagy ahogy a párt elnöke fogalmazott: "EU-realistákkal" ülne egy… Tovább olvasom