Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Tűz az MKB Bank Zrt. balatonfüredi üdülőjében

Kigyulladt az MKB Bank Zrt. balatonfüredi üdülőkomplexumának egyik épülete hétfőn, éjfél előtt nem sokkal.
Az üdülő tetőzete és több szoba berendezése vált a lángok martalékává, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese kedden az MTI-t.

A lángokat a füredi, a fűzfői és a veszprémi tűzoltók fékezték meg; nyolc járműfecskendő, létrás autó és 25 tűzoltó vonult ki a helyszínre - mondta Antal Tibor.

Az ügyeletes közlése szerint a tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, a vizsgálat megindult és a károk felmérése is tart. Feltehetően több tízmillió forintra becsülhető a kár.

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2011. február 22. 15:19
    „És most ezt IS dobjuk össze? Minnyá rivok.”
  • 2. igazságkereső 2011. február 22. 10:31
    „Nem valószínű, mert a "frankhitelesek" pontosan tudják,hogy egy ilyen tettől még nem fog a problémájuk megoldódni! Azonban már az is időszerű lenne,hogy minden bank magáévá tenni Dr.Boros Imre kitűnő közgazdász megállapítását,mely szerint a magyarországi svájci frank alapú "devizahitelek" akkor látták az alpesi valutát, amikor a kannás bor a szőlőt!!Azaz semmi köze nincs az alpesi valutához, ez szimpla forinthitel, csak a bankok megvezették és szándékosan a CHF irányába terelték ügyfeleiket azzal az előre kigondolt ötlettől vezérelve, hogy az ügyfélnek engedélyezett szabad felhasználású, ezen kívül lakás és autóvásárlásra adott hitelkeret összegét "szabályosan"megduplázhassák!Mert ez történt, ez nem kétséges, csak az nem érthető, hogy a korábbi Bankfelügyelet ellenőrző szerepét átvevő és most már törvényalkotási joggal is felruházott Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ( PSZÁF) miért is engedélyezi a bankoknak ezt a fajta gátlástalanságot! Ez a tétovaság annál is inkább felháborító,mert miközben a bankok a maguk által kreált "virtuális" devizaválságról beszéltek,érdekes módon hivatalos közlés szerint is 300-350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert.Ezt a magyarországi leánybankok anyabankjai is megerősítették,tehát nem kétséges: a fogyasztók, ez esetben a bankhitelt felvettek megkárosítása révén alakulhatott így! Tényadat: egy 2008 tavaszán felvett lakáshitel ("CHF"alapú) havi törlesztő részlete 55 ezer forint volt, ebből kreált a bank 2009 tavaszára 117 ezer forint /hó törlesztőrészletet.Persze hogy fizethetetlenné vált, hiszen az engedélyezett hitelösszeget a fizetésigazolás és törlesztőképesség alapján állapította meg, ugyan akkor a fizetések egyáltalán nem emelkedtek, tehát a kérdés: miből is kellene tudni fizetni?!! Nem oly bonyolult ennek a megoldása, csak a kormányzat törvényszintű rendelkezése szükségeltetik hozzá!Hogy mihez? Azt a kormány is és a bankok is nagyon jól tudják, a módozatot most itt nem ecsetelném, csak mélyen elcsodálkozom a kormányzat hezitálásán!! Miért is nem akar megszületni........”
  • 1. maci52 2011. február 22. 07:17
    „Frankhitelesek bosszúja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radikálisabb érdekérvényesítést is bevetnének a rezidensek

Az érdekérvényesítés radikálisabb eszközeitől sem riad vissza a Magyar Rezidens Szövetség, ha a… Tovább olvasom