Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tűz ütött ki a mendei idősek otthonában

Az épület füsttel telítődött, ezért több mint 60 benn lakót biztonságba kellett helyezni.
21:27 - Visszaköltözhettek a mendei idősotthon lakói

Visszaköltözhettek a mendei idősotthon lakói, akiknek egy szerda délután keletkezett tűz miatt kellett átmenetileg elhagyniuk szobáikat - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila korábban elmondta, hogy egy ágy gyulladt ki a Pest megyei Mende idősotthonának egyik szobájában. Egy lakó égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők egy budapesti kórházba vitték.

Az MTI úgy tudja, hogy az idős ember égési sérülései súlyosak.

A tüzet rövid idő alatt eloltották, de az épület addigra füsttel telítődött, ezért a lakókat biztonságba kellett helyezni. A tűzoltók az ápolók segítségével 22, mozgásában korlátozott idős embert az udvarra vittek, 20-an a saját lábukon hagyták el szobájukat, 21, ágyhoz kötött embert pedig az épület másik, biztonságos részébe költöztettek át.

A tűz eloltását és az épület átszellőztetését követően az idős emberek visszatérhettek lakrészükbe - mondta a katasztrófavédelmi szóvivő.

Korábban írtuk:

Kigyulladt a mendei idősek otthonának egyik szobája szerda délután, az épület füsttel telítődött, ezért több mint 60 benn lakót biztonságba kellett helyezni. Egy ember megsérült - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy a Fő úton lévő otthon egyik szobájában egy ágy gyulladt meg. Egy idős lakó égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők egy budapesti kórházba vitték. A tüzet hamar eloltották, de az épület addigra füsttel telítődött, ezért a lakókat biztonságba kellett helyezni.

A tűzoltók az ápolók segítségével 22, mozgásában korlátozott idős embert az udvarra vittek, 20-an saját lábukon hagyták el az épületet. Valamennyiüket a szemben lévő művelődési házban helyezik el.

Az otthonban élő 21, ágyhoz kötött embert az épület másik, biztonságos részébe költöztetik át - közölte a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kehi nem függesztette fel az ETO Park hitelének vizsgálatát

A hivatal az eltelt időszakban folyamatosan tájékozódott arról is, hogy az adós cég a hitelt törleszti-e. Tovább olvasom