Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tűzfal

Pandúrból lesz a legjobb rabló. Jack Stanfield a megbízhatóságának köszönheti karrierjét: Amerika egyik legnagyobb bankjának komputer-specialistájaként egész életében biztonsági rendszereket tervezett, míg egy szép napon kénytelen rájönni, hogy minden rendszernek van gyenge pontja: most például ő maga.
rendező: Richard Loncraine

forgatókönyvíró: Joe Forte
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Marco Pontecorvo
producer: Armyan Bernstein, Basil Iwanyk, Jonathan Shestack
vágó: Jim Page

szereplő(k):
Harrison Ford (Jack Stanfield)
Paul Bettany (Bill Cox)
Virginia Madsen (Beth Stanfield)
Robert Patrick (Gary Mitchell)
Alan Arkin (Arlin Forester)
Carly Schroeder (Sarah Stanfield)
Jimmy Bennett (Andrew Stanfield)
Matthew Currie Holmes (Bobby)
Beverley Breuer (Sandra)
Nikolaj Coster-Waldau (Liam)
Vince Vieluf (Pim)
Kett Turton (Vel)

A film sztorija

A számítógépek biztonsági szakértője, Jack Stanfield a Seattle városi Landrock Pacific Banknak dolgozik. Jack, a cég által nagy becsben tartott topmenedzser a leghatékonyabb tolvaj-biztos komputer rendszerek tervezésével tett szert jó hírnevére és magas beosztására. Az általa létrehozott rendszerek, hozzáférési kódok és tűzfalak védik a bank értékeit az egyre kifinomultabb technikával dolgozó internetes hackerek folyamatos támadásával szemben.

Jack munkája kényelmes életet biztosít maga és családja számára. Feleségével, az építész Beth-el és két kis gyermekével, a városon kívül fekvő tengerparti városkában élnek.

Van azonban Jack életében és rendszerében egy gyenge pont, amire nem is gondolt: ő maga. És ezt a gyenge pontot egy kegyetlen és találékony tolvaj ki is akarja használni.

Bill Cox majdnem egy éven keresztül figyelte Jacket és családját rengeteg digitális kamera és rögzítő segítségével: figyelte internetezési szokásaikat, lehallgatta telefonbeszélgetéseiket, kiismerte napi rutinjukat. Megtanulta a gyerekek barátainak nevét, orvosi anamnézisüket, vagy például a környék védelmét ellátó biztonsági állomás kódját. Miután alaposan kiismerte Jack életének minden részletét, Cox készen áll arra, hogy kamatoztassa befektetését. Embereivel átveszi a Stanfield-ház fölötti irányítást, túszul ejti Bethet és a gyerekeket. Így tudja Jacket zsarolni, hogy segítsen ellopni 100 millió dollárt a Landrock Pacific Banktól.

Cox minden lehetséges menekülési utat sikeresen eltorlaszol, mivel jól ismeri a házat illetve a családot, és Jack minden lehetséges szövetségesét is félreállította. A felesége és gyermekei életéért rettegő Jacknek a zsaroló követelésére meg kell találnia a rést a saját maga által létrehozott védelmi pajzson, hogy fogvatartójának offshore-cégébe pumpáljon át pénzt - saját magát gyanúba keverve és Cox létezésének mindenféle elektronikus nyomát kitörölve.

Csak hogy még komplikáltabbá váljon a történet, a bank éppen felvásárlás alatt áll. Az Accuwest nevű pénzügyi óriás Jack rendszerét alapos vizsgálatnak veti alá, miközben korlátozza az adatokhoz való hozzáférését is. A Jack számára nélkülözhetetlen eszközöket átszállítják más telephelyre, így ezek nélkül kell megpróbálnia teljesíteni Cox utasítását.

Folyamatos felügyelet mellett, csupán néhány órája van, hogy a kockázatos tranzakciót végrehajtsa, miközben kétségbeesetten keres valami kiutat a tolvaj temérdek hamis személyazonossága között, amivel legyőzheti Coxot a saját játékában és megmentheti családját. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Kárpáti György

"Minden látszólagos és valós igyekezete ellenére a Tűzfal sajnos nem lép
túl egy hétköznapi tévéfilm színvonalán, amelynek részben az egyéjszakás forgatókönyv (gyermekded hibák, banális fordulatok és nevetséges végkifejlet), másrészt a színészek színtelen játéka az oka. Ford sem a nevével, sem az alakításával nem húzóerő, aggódó családapaként inkább családi vígjátékokkal kellene kísérleteznie, számítógépes zseninek meg aztán végképp sosem gondolta volna senki. A rosszfiút a sármos hódítóként feltétlenül hitelesebb Paul Bettanynek kellett volna eljátszania, ám kettejük párbaja legalább annyira kisiklott próbálkozás, mint Az ördög maga Pitt-Ford párbaja, sehol sincs vibrálás, elmarad az igazi suspense."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszelben járt a magyar szegények delegációja

Egyebek mellett a tanácstalansággal kapcsolatos üzeneteket fogalmazott meg az a négy magyar… Tovább olvasom