Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tűzifakedvezménnyel ejtettek át egy idős asszonyt Kisteleken

A Kisteleki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat egy csengelei személy feljelentése alapján – tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei RFK sajtóreferense.
Az elkövetéssel gyanúsítható személyek egy csengelei tanyán élő asszonyhoz csengettek be azzal az ürüggyel, hogy az önkormányzattól tűzifát hoztak, amelyhez a nyugdíjas kedvezményesen hozzájuthat.

A hitelesség kedvéért a kinézett helyszínre egy JOB-538 forgalmi rendszámú Mercedes típusú tehergépkocsival érkeztek, amelyen valóban ott volt a szóban forgó famennyiség, és amelyből egy jelképes mennyiséget le is pakoltak. Ellentételezéséül 15. 000 forintot kértek, majd a fizetni szándékozó idős asszonyt követve bementek az ingatlanba, és pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva több százezer forint készpénzzel távoztak a helyszínről.

Az elkövetési magatartásra tekintettel, a rendőrség nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az ország más településein is hasonló módszerrel követtek el bűncselekményeket. A Kisteleki Rendőrkapitányság várja mindazon személyek jelentkezését, akiket az elmúlt időszakban hasonló módszerrel károsítottak meg.

Jelentkezni lehet a Kisteleki Rendőrkapitányságon személyesen, vagy a 107-es, 112-es segélyhívókon, illetve hívhatják a TELEFONTANÚ 06/80/555-111-es hívószámát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 15 perces Intercity-késésért is fizetni fog a MÁV

Július 1-jétől az eddigi 30 perc helyett már 15 perc késés után visszafizeti a MÁV az Intercity… Tovább olvasom