Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tűzoltóautós dínomdánom Börcsön

Ilyen lakodalmi menetet sem látott még Börcs és az ott lakók, akik közül sokan a nagy szirénázásra kiszaladtak az utcára.

Szirénázva indultak

Az esküvő előtti este már teljes pompában díszelgett a kicsinosított tűzoltóautó a helyi önkéntesek parancsnokának udvarán, akkor kapták a riasztást: ég a győri szeméttelep, menjenek oltani. Borult a koreográfia, ebből azonban a meghívott vendégek semmit nem vettek észre. Másnap szirénázó tűzoltóautóval az élen vonult a lakodalmas menet, s hogy senki ne legyen rosszul a rekkenő hőségben, jéghideg üdítőt, vizet kínáltak az út szélén.

Egyenruhások sorfala

A Rákóczi utcából indultak, s több mint százan vonultak az óvoda udvara, majd a templom felé, ahol Meszlényi Szabina és Ifjú Péter fogadott örök hűséget egymásnak. A férj tűzoltóként dolgozik, így a papi áldást követően a templomból kifelé jövet egyenruhások sorfala fogadta őket. A 23 éves menyasszony a hosszú, habos ruha ellenére tűzoltófeleséghez „illendően" viselte a nagy meleget.

Gyermekkori szerelem

– Kilencéves, gyerekkori szerelem a mienk – árulta el az ifjú férj –, Szabina ötödikes volt, nekem már akkor megtetszett az iskolában. Eleinte plátói volt, majd az érzés csak erősödött, később pedig eldöntöttük, együtt szeretnénk leélni az életünket.

Közel a szülőkhöz

Szabina szerint egy pillantás műve volt az egész, büszke tűzoltó párjára, aki a bajban az embereken, családokon segít. Hivatásában is hasonlít választottjához, hisz a Kálóczy téri idősotthon ápolója szintén hittel-szívvel végzi munkáját.

– Két évig éltek velünk a fiatalok – árulta el az örömanya –, de végleg most sem szakadnak el tőlünk, mert a szemközti házban kezdik közös életüket. Boldogságuknak mi, szülők is nagyon örülünk. S meglehet, nálunk a hét nevelt gyermekünk miatt szűkösebb a hely, azért ilyenkor az örömünk megsokszorozódik.

Folytatás másnap

A templomi esküvőt követően a tűzoltóautós menet bekapcsolt szirénákkal indult az abdai Gulyás csárda felé, ahol virradatig szólt a zene, majd egy kis alvást követően a lakodalmat Börcsön folytatták.

Szétszakadt menyasszonyi csokor

Meszlényiék neve talán ismerősen csenghet a Kisalföld olvasóinak: lapunkban olvastak annak idején Márióról, arról a kamasz
fiúról, akinek az útját Meszlényi Antal és neje egy ideig szeretettel egyengette. Igaz, a fiúból azóta fiatalember lett, ám a mostani örömszülők azóta több gyermeket felneveltek. Szabinának ezek szerint a testvéri gratulációkból is kijutott: szám szerint kilenc testvére kívánt sok boldogságot. A menyasszony feldobott csokra a levegőben háromfelé szakadt, ezt pedig Szandra, Szilvia és Krisztina testvére kapta el, s ha hinni lehet a babonáknak, legközelebb az ő fejüket díszíti majd a menyasszonyi fátyol.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem száz hektár erdő ég Kiskunhalas közelében

Csaknem száz hektár erdő ég a Kiskunhalas, Kéleshalom, Imrehegy és Császártöltés települések közötti… Tovább olvasom