Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Tűzoltóeskü új zászló előtt

Esküt tett huszonkét tűzoltó tegnap délelőtt Győrben. Az ünnepségen megyezászlót adományozott a katasztrófavédelmi igazgatóságnak a megyei közgyűlés. A védelmi bizottság, csatlakozva a Kisalföld kampányához, három műholdas helymeghatározót ad a mosonmagyaróvári tűzoltóságnak.
Miután átesett a szakképzésen, tegnap letette az esküt az a 22 újonc tűzoltó, akik augusztus közepén szereltek fel a megye tűzoltóságain. A győri tűzoltóság udvarán rendezett ünnepségen a megyei katasztrófavédelmi igazgató, Pesztenlehrer Lajos ezredes köszöntötte az újoncokat. Az eskü szövegét Szerencse Szabolcs őrmester mondta elő, bajtársai ismételték szavait. Az eskütételt követően Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke megyezászlót adományozott a katasztrófavédelmi igazgatóságnak.
Köszöntőjét követően Szakács Imre bejelentette: a megyei védelmi bizottság – csatlakozva a Kisalföld kampányához – a tartalékalapból három GPS műholdas helymeghatározót vásárol. A navigációs műszereket a mosonmagyaróvári tűzoltóság kapja meg a jövő héten.
Az ünnepségen a kormány elismeréseként kitüntetést vehetett át a tavaszi, dunai árvíz során mutatott hozzáállásáért Balogh József, Győr polgármestere és a megyei védelmi bizottság elnökeként Szakács Imre. A „Védelmi igazgatásért” emlékérem arany fokozatát Hullámos László ezredes, győri tűzoltóparancsnok, míg ezüst fokozatát Szücs György alezredes, a katasztrófavédelmi igazgatóság megelőzési osztályvezetője vehette át.
A győri tűzoltóparancsnok, Hullámos László köszöntőjében hangsúlyozta: „Ahhoz, hogy az átadott csapatzászló patyolattiszta maradjon, az eskühöz híven kell teljesíteni a szolgálatot.” Az ünnepség végén Balogh József leköszönő győri polgármester elköszönt az állománytól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom