Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Tűzoltómaraton

A New York-i terrortámadás során, 2001. szeptember 11-én hősi halált halt 343 tűzoltó emlékére ötödször rendezte meg a 43 kilométeres maratoni emlékfutást a Kiskunfélegyházi Tűzoltóság. A Győr Városi Tűzoltóságot 8 fő képviselte, akik részt vettek a vasárnapi emlékesten is, ahol Dan Daly nyugalmazott New York-i tűzoltókapitány emlékezett a mentés során hősi halált halt tűzoltó bajtársakra. A rendezvény végén gyertyagyújtással emlékeztek hivatásuk végzése közben életüket vesztett magyar tűzoltókra is.

A futás háromnegyed kilenckor indult, mikor magyar idő szerint a terrortámadás volt. A több mint ötszáz induló között, akik váltó rendszerben teljesítették a maratoni távot, az amerikai delegáció mellett dán, francia, lengyel, olasz, német, román, szerb, szlovák és ukrán kollégák is futottak. A maratoni távot néhányan egyéniben is teljesítették, köztük Pintér András őrmester a győri csapat tagja.
A győri csapat tagjai balról jobbra: állnak Pintér András, Fekete Szabolcs, Gyöngyösi Zsolt, Kollár Attila, guggolnak Pintér Ferenc, Bakó Attila, Fekete Gábor, Demeter Mihály.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom