Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Tűzveszélyes munkahelyeken zárt légtérben is ki lehet jelölni dohányzóhelyet

Tűz- és robbanásveszélyes munkahelyeken zárt légtérben is ki lehet majd jelölni dohányzásra alkalmas helyet, miután az Országgyűlés hétfőn elfogadta az erről szóló törvénymódosítást.
A képviselők 262 igen és 8 nem szavazattal, valamint 36 tartózkodással fogadták el a javaslatot. Mengyi Roland (Fidesz) és Stágel Bence (KDNP) közös önálló indítványukban azon fokozottan tűz- és robbanásveszélyes, tűz- és robbanásveszélyes, valamint tűzveszélyes munkahelyeken, létesítményeken biztosítottak beltéri dohányzási lehetőséget, ahol a nyílt légtérben biztosított munkaközi szünettel, a tűzvédelmi szabályokkal, és a folytatott tevékenység jellegével összeegyeztethető dohányzóhelyet nem, vagy csak az élet- és vagyonbiztonságot, valamint a nemzetgazdasági érdekeket jelentősen veszélyeztetve lehetne kijelölni.

A módosító javaslat az elfogadott módosító javaslat indokolása szerint nem változtat a nem dohányzók védelméről szóló törvény alapkoncepcióján, továbbra is szigorú keretek között tartja a munkahelyi dohányzóhelyek kijelölését, ugyanakkor biztosítja a törvény rendelkezéseinek végrehajthatóságát a tűz- és robbanásveszélyes munkahelyen is.

A zárt légterű dohányzóhely az egészségügyi államigazgatási szerv előzetes engedélyével jelölhet ő ki.

Olvasóink írták

  • 1. csergemerge 2012. április 03. 18:30
    „"Tűzveszélyes munkahelyeken zárt légtérben is ki lehet jelölni dohányzóhelyet"
    Pl. a petárda gyárban a készáruraktárban:))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt két lakott hétvégi ház Fót külterületén

Gaz és szemét égett, majd két kisebb hétvégi ház is kigyulladt Fót külterületén, az M3-as autópálya közelében hétfő délután. Tovább olvasom