Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Tvrtko meghívta Pécsre a KOMISZ-t

Nagy sikert hozott a soproni Komédiás Integrált Színház (KOMISZ) Hugo Nyomorultak musicaljének bemutatója. Az előadáson Vujity Tvrtko, az EU antidiszkriminációs kampányának magyarországi nagykövete és Szenczy Sándor, a Magyarországi Baptista Szeretetszolgálat elnöke volt a díszvendég.
Vujity Tvrtko a következőképpen fogalmazott: olyan produkciót láthattunk, amely igazi, katartikus színházi élményt jelentett.

– Az, hogy fogyatékkal élők és úgymond egészséges emberek együtt játszottak, csak annyi különbséget jelentett közöttük, hogy voltak jobb és még jobb színészi teljesítményt nyújtók, a kiválóan színre vitt és rendezett musicalben. Sokkal gazdagabban megyek haza, mint ahogy érkeztem. A csoda az este folyamán megszületett. Köszönet érte a hétköznapok hőseinek, azoknak, akiket riportjaimban, filmjeimben eddig is nagy szeretettel igyekeztem bemutatni, és ha szükséges volt, segíteni. Meggyőződésem, hogy most, ebben az agyonpolitizált, széthúzó világban talán még fokozottabban az összefogás, egymás segítése a legfontosabb – mondta a népszerq televíziós újságíró.
A csoda magával ragadta a teltházas közönséget is. A darab végén, felállva, szqnni nem akaró tapssal köszönték meg a közel százfős szereplőgárdának a felejthetetlen estét.
Fodor Tamás polgármester ezen az eseményen vette át Vujity Tvrtkótól, az Európa Kulturális Fővárosa rangot elnyert Pécs hivatalos nagykövetétől azt a díszes meghívó levelet, amely a 2010-ben megrendezésre kerülő rangos esemény- és rendezvénysorozatban való részvételre szólítja fel Sopron városát, az együttmqködés, az összefogás szellemében. Mint elhangzott, Pécs büszke arra, hogy a versengésben olyan nemes ellenfelei voltak, mint például Magyarország egyik legszebb települése, a hqség városa, Sopron. A győztes „egy mindenkit visz” jelmondatához híven, mindent megtesz azért, hogy városunkat bemutassa, népszerqsítse.

Kitüntetés a segítőknek

Az estén átadták a „Négyszögletes kerék” elnevezésq kitüntetést két intézményvezetőnek, Belényessy Albertnek (Napszak Integrált Intézmény, Sopron) és Hollósi Péternek (Értelmi Fogyatékosok Otthona, Zsira), akik évek óta segítséget nyújtanak és támogatják a KOMISZ mqködését. A társulat jelenlegi tagjai és színházi munkájukat, integrálásukat szakmai tudásukkal segítők is főleg e két intézményből kerülnek ki. A társulat vezetője, Bartokos Tamás külön kiemelte, hogy köszönettel tartoznak még a Gyermek- és Ifjúsági Központ vezetőinek is, akik eddig díjmentesen adták meg a lehetőséget a produkciók többszöri bemutatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.26.

Tovább olvasom